banner333

banner309

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon hızlı tren hattı gerçek oluyor

Yıllardır Gümüşhanelilerin beklediği müjdeli haberi Haber 29 olarak hemşerilerimize duyuruyoruz.

Güncel 26.07.2015, 18:59 26.07.2015, 19:17
Erzincan-Gümüşhane-Trabzon hızlı tren hattı gerçek oluyor
banner400
 2012 yılından beri gündemde olan ve uzunca bir süredir rafta bekleyen Erzincan-Trabzon yüksek hızlı treni ile ilgili birçok belirsizlik vardı. Trenin güzergahı, nerelerden geçeceği gibi bir çok soru önergesi mecliste gündeme geldi. Hatta birara tren yolunun Bayburt'tan geçeceği ve Gümüşhane'yi es geçeceği konuşuluyordu. 

Haber 29 gazetesi tarafından edindiğimiz bilgiler ışığında demiryolu güzergahını sizlerle paylaşıyoruz.

Erzincan - Gümüşhane - Trabzon ve Erzincan - Gümüşhane - Tirebolu hatlarından meydana gelecek 2 güzergah olacak. Trenyolu hattıyla ilgili  ihale süreci ve çalışmalar önümüzdeki aylarda gerçekleşecek. Geçte olsa hızlı tren hattının ilimizden geçmesi sevindirici bir durum.


Doğu Karadeniz illerini birbirine ve oradan Ankara’ya bağlayan hızlı tren projesi olacak. Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yönelik demiryolu projesinin Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Yüksek Hızlı Tren Projesi olduğuna dikkat çekildi. Söz konusu projenin etüt-proje çalışmalarının tamamlandığı ve önümüzdeki aylarda ihalesinin yapılmasının planlandığı belirtildi.

Trabzon-Gümüşhane-Erzincan Yüksek Hızlı Tren Projesi ile İstanbul-Ankara-Sivas-Erzincan üzerinden Trabzon ve karayolu bağlantılı olarak Doğu Karadeniz illerine güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunacak.

Yorumlar (3)
MEHMET BALTA 9 yıl önce
BİZ O GAYDALARI COK DUYDUK GÜMÜŞHANE BAYBURT HAVALIMANI İÇİNDE AYNI GAYDAYI ÇALDILAR SIRAN İKİSU YOLU İCİNDE AYNİ GAYDAYI ÇALDILAR BİRİLERİ SADECE CEBİNİ DOLDURUYOR DEVAMI YOK VEKİLLER DESEN 10 SENEDEN BERİ İCRAAT YOK LAF ÇOK ONDAN SONRA BİZ VEKİLLİGİ NİYE KAYBETTIK DÜZMEZ KALMAZ BİR ALLAH GUMUSHANELININDE TOKADINI YERSİN ALLAHINDA
Yiğit Kalaycı 9 yıl önce
Vereceksin AkPartiye alacaksın hizmeti. Verirsen iktidar olamayacak partiye o zaman bekleyeceksin iktidar olmasını.
muatafâa yildiz kabakoy 8 yıl önce
İnşAllah lafta kaalmaaz. Tüm baaolgeyqe fayadaali olur
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11