banner333

banner309

Dubai Gece Yaşamı

Güncel 28.01.2019, 13:06 28.01.2019, 13:10
Dubai Gece Yaşamı
banner400

Sizler için hazırladığımız bu rehberi okuduktan sonra hemen Dubai uçak bileti alıp bu güzel şehri ziyaret etmek isteyeceksiniz.

Dubai gece yaşamı bakımından öteki özellikleri kadar heybetli değildir. Bunda dini kuralların tesiri büyüktür. Dubai'nin gelirlerinin bir çok aslına bakarsak petrolden değil turizmden gelir. Bu yüzden öteki Orta Doğu ülkelerine kıyasla alkol ve gece yaşamı mevzusunda daha esnektir. Sadece gene de dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan belli noktalar vardır. Caddelerde ve sokaklarda alkol satan dükkânlar bulmak oldukça zor olsa gerek, bulunsa da Müslüman olduğunuzu söylemediğinizde daha rahat bir alışveriş yaşarsınız. Marketlerde de alkollü içecekler satılmaz. Ek olarak sokakta yada kamuya açık başka yerlerde alkol tüketmek kesinlikle yasaktır. Dini günlerde de alkol satan bölgeler kapalıdır. Restoranların hepsinde de alkol satışı yapılmamaktadır. Sadece alkol satış izni olan restoranlarda alkollü içecekler sunulmaktadır. Bu nedenlerle Dubai’de gece yaşamını yaşayacağınız belli bir cadde yada barlar sokağı pek bulunmuyor. Gece yaşamı barlar ve gece kulüplerden oldukça otellerde yoğunlaşmıştır. Üç yıldızlıdan beş yıldızlılara birçok otelin bünyesinde gece kulübü, lounge yada bar bulunmaktadır. Bu yüzden de gece yaşamı otellerle özdeşleşmiştir.

Ek olarak Dubai'de 21 yaşın altındakilere içki satışı yasaktır. Mekanların girişlerinde de sıkı geçişlik kontrolleri yapılmaktadır. Öte taraftan yaygın olarak perşembe geceleri hanımefendiler gecesi olarak görülür ve bir çok yerde perşembe geceleri kadınlardan giriş tutarı talep edilmemektedir. Ek olarak bazı mekanlarda da bayanlara içki yada yiyecek ikram edilmektedir.

Dubai'ye gelen turistler geceleri otellerde bulunan bu mekânları tercih etmektedir. Otellerin altındaki barlar ve gece kulüpleri de çoğu zaman gece 2-3’den sonrasında kapanıyor. Dubai’de otel en bolca bulunan şey olduğundan eğlence mekanı bulmakta zorlanmıyorsunuz. Sadece eğlence mekanlarında fiyatlar çoğu zaman yüksektir.

Dubai'nin gökdelenlerinin teraslarında bulunan kokteyl barlar oldukça popülerdir. Hilton Dubai Creek'in terasında bulunan The Rooftop Swimming Pool ufak bir bardır fakat güzel bir manzaraya haizdir. Şeyh Zayed Caddesi'nde bulunan Vu's Bar, bulunmuş olduğu binanın 51. katındadır ve 200'e yakın kokteyl çeşidiyle kokteyl sevenler için doğru bir adrestir. The Address Hotel'de bulunan Calabar eşi olmayan bir Dubai Çeşmesi manzarasına haizdir. Dubai'nin en popüler barlarından birisi olan Barasti Bar, Le Meridien Mina Seyahi Hotel bünyesindeki plajda bulunur.

Dubai'nin dünya turizminde mühim bir yer kazanmasıyla meşhur şarkıcılar ve DJ'ler şehirde konserler ve partiler düzenlemeye adım atmıştır. Şehirde meşhur DJ'lerin de sahne almış olduğu birçok gece kulübü bulunmaktadır. Sadece bu kulüplere girmekte sorun yaşanabilmektedir. Jumeirah'ta bulunan Boudoir, Fransız tarzda bir tasarıma haizdir ve senelerdir şehrin popüler gece kulüplerinden birisi olmuştur. Jumeirah Beach Hotel bünyesinde bulunan Club 360, son yıllarda yenilerek şehrin en popüler gece kulüpleri içinde yerini almıştır. Tropik bir temaya haiz olan Mahiki gene şehrin popüler noktalarındandır. Palmiyeler üstünde bulunan Nasimi Beach karadan 7 kilometre uzaklıktadır ve geceleri de gece kulübü olarak hizmet vermektedir.

Hadi hemen Dubai uçak bileti alıp bu güzel yapıyı ziyaret edin.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09