banner333

banner309

Burlumbuş otunun yararları ve yan etkileri

Güncel 12.11.2018, 21:01 13.11.2018, 11:29
Burlumbuş otunun yararları ve yan etkileri
banner400

Burlumbuş otu zararları, yan etkileri ve yararları ile gündeme gelen doğal ot çeşitlerinden biridir. Burlumbuş bitkisi daha çok ağrı kremi şeklinde kullanılan ve ağrıların hafiflemesine destek olan bir ottur.

Burlumbuş otu ne işe yarar?

Nisan ayında yetişen bitkinin şifa veren özellikleri vardır. Meşhur olma sebebi, ağrıları kesmesinden kaynaklıdır. Adının bu denli duyulması ağrı kesici özelliğinden dolayı olduğu için merak konusu olan bitkiler arasında yer alır. Eklemlerdeki ağrıları azalttığı için kişinin rahatlamasına olanak tanır. Tür olarak soğanlı yapıdadır. Kök ve yapraklarda ise kaygan kıvamda sıvı bulunur. Sıvı içinde bazı bileşenlerin olması ağrıların azalmasını sağlar. Otla ilgili çeşitli gözlemler yapılmıştır. Otu kullanan halk bitki sayesinde ağrılarının azaldıklarını belirtmişlerdir. Doğada kendi halinde yetişen bitki tamamen doğal yapıdadır. İçinde katkı maddesi veya ilaç bulunmaz.

Burlumbuş otu yorumları nelerdir?

Halktan gelen yorumlara göre bu otun ağrı kesme durumu mevcuttur. Yemek, salata, çorba gibi amaçlarla kullanılır. Yorumlar birbirinden farklı şekilde kendini gösterse de çoğunlukla bitkinin olumlu yanlarından bahsedilmiştir. İsteğe göre çiğ olarak tüketilen bitkiyi böreğin içine koyabilirsiniz. Yeme özelliğinden farklı olarak jel şekli yapılan ot ağrıları azalttığı söylenir. Masaj yapılır ve bir süre sonra ağrı azalır. Bütün bu söylemler kullanan kişilerin yorumları arasında yer almaktadır. Sizler de yorumları inceleyerek ürünün detayları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Burlumbuş otunun zararları ve yan etkileri nelerdir?

Yıllardan beri tüketilen burlumbuş otunun yan etkisiyle alakalı bir bilginin olduğunu söylemek mümkün değildir. Kullanıcı yorumlarında zarara veya yan etkiye rastlanmamıştır. Yapılan araştırmalara göre de aynı şekilde olumsuz bir durum görülmemektedir. Bölgede hayatını sürdüren insanların geçim kaynaklarından biri olan bitki ağrılar üzerinde etkili olduğu için kullanım olarak yaygınlaşmıştır. Sıklıkla yemek ve salatalar da kullanılsa dahi son günlerde jel hali de tercih edilmektedir.

Burlumbuş otu nerede yetişir?

Türkiye’de yetişen bitki il olarak Karaman’da görülür. Orta Toroslarda bulunması kaçınılmaz olan bitki ocak ayı içerisinde filizlenmeye başlar. Bitki bahar geldiği zaman gelişir ve olgunlaşma sürecini tamamlar. İçinde kimyasal madde bulunmamakta ve dağda kendi haline büyüyüp gelişmektedir. İnternet mecrasında kolaylıkla bulunabilen ot ağrı amacı ile kullanılacaksa jel şekli de tercih edilebilir. Uygun fiyatlara alınabilen ot doğal halde kullanılabilir. Gündelik hayattaki ağrıların ciddi bir oranda azalmasını sağladığı için kullanımı artmıştır. Ağrıların azalmasına destek olan burlumbuş jeli kullanımı ile eklem bölgelerinizde sorunların hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

Yorumlar (2)
ferda 5 yıl önce
bu jelin orjinalini nerden temin edebilirim eden arkadaşlar yazabilri mi
selma karagöz 2 yıl önce
böyle bir siteden aldım ama gelen jel kutusu farklı yırtık pırtık bir kutuya koymuşlar fatura yok
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46