banner333

banner309

Ürettikçe Mutlu Oluyorlar

Gümüşhane'deki Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören 39 zihinsel engelli öğrenci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle yürütülen "İsteklerimizin de Engeli Yok ki Projesi" kapsamında ayda 2 bin 500 galoş üretiyor.

Gümüşhanespor 14.04.2015, 13:00 14.04.2015, 13:01
Ürettikçe Mutlu Oluyorlar
banner400

 Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Gürsoy Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bir süre önce, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gümüşhane Valiliği desteğiyle Engellileri Destekleme Projesi (EDES) başlatıldığını söyledi.

Bu çerçevede kendilerinin de merkezde "İsteklerimizin de Engeli Yok ki Projesi"ni hayata geçirdiklerini belirten Çavuşoğlu, merkezlerinde eğitim gören zihinsel engelli 39 öğrencinin proje kapsamında "galoş" ürettiğini bildirdi.

Çavuşoğlu, ürettikleri galoşları satıp merkezlerine gelir temin ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Merkezimizdeki öğrenciler, anaokulu çağından 23 yaşına kadar eğitimlerine devam ediyor. Burada eğitim gören engelli çocuklarımızın topluma daha iyi uyum sağlaması için onlara sportif, kültürel ve müzik eğitimleri veriyoruz. Çocuklarımız aldıkları eğitim sonrası şu anda öğretmenleri nezaretinde galoş üretiyorlar. İki makinemizle yaklaşık üç aydır galoş üreterek, çocuklarımızı tüketici olmaktan çıkararak, üretici konumuna getirdik. Onlara 'toplumsal hayatta biz de varız' olgusunu veriyoruz. Onların da aktif olarak birtakım işleri başarabileceklerini görüyoruz"

Kentin galoş ihtiyacına cevap vermeye çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Ayda 2 bin 500 galoş üretiyoruz. Çocuklarımız engelleri aştı, üretime başladı. Merkezimizde, okullar yaz tatiline girene kadar galoş üretimini sürdüreceğiz" dedi.

-"Engeli, sabır ve sevgiyle aştık"

Merkezde görevli el sanatları öğretmenlerinden Zeynep Ülger ise engellilerin engellerini aşabilmesi için en önemli unsurun sevgi olduğuna işaret ederek, "Bazı öğrenciler üretim yaparken kendileriyle birebir ilgileniyoruz, bazı öğrencilerimiz ise tamamıyla kendileri üretiyor. Öğrencilerimiz arasındaki engeli, sabır ve sevgiyle aştık" şeklinde konuştu.

Öğretmen Zeynep Aslan da engelli çocukların üretiminden mutluluk duyduklarını belirterek, "Ürettikleri onları çok mutlu ediyor. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz" ifadesini kullandı.

-"Çocuklar mutlu, biz de mutluyuz"

Velilerden Mehmet Güner, devletin 10 senedir kardeşini okuttuğunu, eğittiğini ifade ederek, "Sabahları evden servisle alıyorlar, öğle yemeklerini veriyorlar. Eğitim bitince de yine servis aracıyla eve bırakıyorlar. Bize büyük imkan sağladılar, devletimize teşekkür ediyoruz. Şimdi de galoş üretiyorlar. Çocuklar mutlu, biz de mutluyuz. Onların güvende olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerden Tuncer Aslan ise "Okuluma, sınıfıma, arkadaşlarıma alıştım. Bütün öğretmenlerimden de memnunum. İletişim kurabiliyoruz, galoş yapabiliyoruz" dedi.

Aysel Yılmaz da okuldaki çalışmalardan çok memnun olduğunu belirterek, "Burada galoş yapıyoruz, tiyatro yapıyoruz, oyun oynuyoruz" ifadesini kullandı.



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü