banner333

banner309

İlk Hedef:PTT 1.Lig

Spor Toto 2.ligde mücadele eden Gümüşhanespor’da yapılan olağanüstü kongrenin ardından kulüp başkanı seçilen işadamı Kaya Büyükbayraktar, kulüp ve yeni sezonla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Gümüşhanespor 26.06.2015, 19:16 26.06.2015, 19:17
İlk Hedef:PTT 1.Lig
banner400

 Büyükbayraktar, PTT 1.lige çıkmayı ilk hedef olarak belirlediklerini belirterek, “Fıtratım gereği heyecan yapan şeyleri hayatımda sevmişimdir ve yapmışımdır. İyi  bir ekiple, çok iyi bir takım yapılabilir. Temennim mevcut hocayla çalışmak ama hocanın isteklerini de oturup onunla istişare edeceğiz. Görüşlerini ve taleplerini alacağız” dedi.

Gümüşhanespor denilince heyecan duyuyorum”

Büyükbayraktar, Gümüşhanespor’un adını duyunca yaşadığı duyguyu, “59 yaşındayım ama hala Gümüşhanespor denilince heyecan duyuyorum.  Gümüşhanespor’da çalışmaya başladığım 84-85 yıllarında duyduğum heyecan ne ise bu gün aynı heyecanı yaşıyorum” cümleleri ile aktardı.

“Gümüşhanespor  tesisleşme noktasında hızlı bir ivme yakaladı”

Gümüşhanespor’un tesisleşme noktasında son yıllarda hızlı bir ivme yakaladığını kaydeden Büyükbayraktar, “Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ Genel Müdürü Osman Akgül olmak üzere, bunu yapan irade bu memleketin çocukları. Bugün sadece futbol olarak da değil, yüzme havuzunu da görünce insan gerçekten bir başka heyecan buluyor”  cümleleri ile devam etti.

Alışılagelmiş kara düzen bir işleyiş var”

Gelinen fiziki anlamdaki tesisleşmeden, bir de kurumsallaşmaya geçilmesi gerektiğinin altını çizen Büyükbayraktar, “Geçmişten bugüne alışılagelmiş kara düzen bir işleyiş var burada. Yıllardır ticari anlamda bizim de geldiğimiz nokta itibari ile tecrübelerimiz bize onu söyledi. Şimdi Trabzonspor’dan kurumsal kimlik şeması aldık. Bu sezon nasip olursa o sistemi burada oturtturacağız. Ondan sonra neler yapabiliriz, bu şehre artı değer ne katabiliriz, sosyal anlamda sadece futbol olarak meseleye bakmıyoruz. Gerek bu işin büyük emektarı Osman Akgül gerekse buradaki arkadaşlarımızla baktığımız vizyon bu” sözlerini kullandı.

“Yeni sezona kurumsal anlamda bir hareket ile başlayacağız”

Yeni sezon içinde hızla çalışmalara başlanılacağını söyleyen Büyükbayraktar, “Yeni sezon için arkadaşlardan bilgi aldım. Sezonu bitirdik ama neticede hocamızla sezonu bitirdik. Hocamızdan da bir rapor alındı gelecek sezonla ilgili, planlamayla ilgili. Hangi futbolcular gidecek, kim kalacak gibi. Etik olan şu, benim de karakteristik özelliğimdir, bir kere mevcut hocayla oturup konuşacağız. Ondan alacağımız bilgiler ve istişare sonucunda karar alacağız. Yönetim kurulu görev dağılımından sonra, arkadaşlarımızla istişare edeceğiz, tek başına nihai bir karar vermeyeceğim, hep beraber vereceğiz kararı. Yeni sezona hocamızdan ziyade kurumsal anlamda bir hareket ile başlayacağız” şeklinde konuştu.

“Futbolun beyni olan adam işin başında olacak”

Başkan olarak kendisinin ve yönetimin transfer işi ile ilgilenmeyi düşünmediğini dile getiren Büyükbayraktar, “Bu işi bilgi sahibi olan, bunu meslek edinmiş birisini getirip futbolun başına koyacağız. Bugün Trabzonspor Süleyman Hurma’yı getirdi. Türkiye’de bu tür arkadaşlar yeni yeni meslek edindiler bu işleri. Bu işin içerisinde deneyimli, tecrübesi olanlarla da görüşüyorum. Profesyonel anlamda bir sistem oluşturacağız. Sportif menajer dediğimiz veya futbolun beyni dediğimiz bütün işlevler ondan geçecek. Teknik adamı da o bulacak, oyuncuyu da. Bizim yönetimimizin huzuruna getirecek. Bu çalışmayı yaptım önerisinde bulunacak, biz de o paralelde araştırmamızı yapıp, ekonomimize göre davranacağız. Getirdiğimiz teknik heyet hocası, yardımcı hocası, kaleci hocası bunların başında olan ise teknik direktörle beraber bir diyalog içerisinde olacak” ifadelerini kullandı.

“Seyirciyi sahaya nasıl çekeceğiz”

Taraftarın maçlara gösterdiği ilginin eksikliğinden de bahseden Büyükbayraktar, “Gittiğim maçlarda ve televizyonlarda görüyorum. Son yıllarda Süper Lig takımlarında da bir düşüş oldu. Passolig sistemi olunca ister istemez bir kontrol sistemi oldu. Türbinlere giren birçok insandan bazıları ayıklandı. Çirkinlikler de ortadan kalktı. Gelecek açısından olması gereken diye düşünüyorum. Taraftar oturup evinde izliyor, kahvede izliyor ama biz bunu yönetim olarak değerlendireceğiz. Fakat esas olan biz seyirciyi sahaya nasıl çekeceğiz. Yönetim kurulu oluşturulduğu zaman çözülmesi gereken en önemli meselelerden birisi olarak bunu görüyorum. Burada spor okullarımız ve üniversitemiz var. Oturup onlarla da konuşacağım. Sadece okullar olarak meseleye bakmıyorum. Muhtarlar derneğinden de destek alacağız. Köylerden gelen insanlarla önemli maçları destekleyeceğiz. İnsanların daha rahat hizmet alabileceği üniteler orada oluşturabiliriz. Bizim sahanın yapım aşamasından bu yana kadar bir sıkıntısının, eksiklerin olduğunu biliyorum. Yapılan projeleri daha iyileştirme adına bir gözden geçireceğiz. Seyircinin daha rahat bir şekilde maçı izlemesini sağlayarak,  sosyal alanlar oluşturmak istiyoruz. Bu konularda da muvaffak oluruz diye düşünüyorum” diyerek açıklamasını noktaladı.

Kaynak:Gümüşhane Olay Gazetesi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11