banner333

banner309

Gümüşhanespor'un Maçı Sırasında Birçok Emniyet Zaafı Ortaya Çıktı

Şampiyonluk yolunda Kritik Gümüşhanespor Ankaragücü Karşılaşmasında Olaylar Çıktı.

Gümüşhanespor 13.02.2017, 20:42
Gümüşhanespor'un Maçı Sırasında Birçok Emniyet Zaafı Ortaya Çıktı
banner400

ANKARA’NIN GÜCÜ YETMEDİ

PATLAK;Her Şeye Rağmen, 3 Puan

Spor Toto 2.lig, Kırmızı grupta şampiyonluk mücadelesi veren Gümüşhanespor’un kendi evinde oynadığı MKE Ankaragücü maçında meydana gelen saha olaylarında 19 kişi yaralandı, Jandarma sahaya girdi.

Gümüşhane tarihindeki en kalabalık müsabakalardan birisi olan maçın başlamasıyla birlikte stadyumu dolduran Gümüşhanesporlu taraftarla ile 300 kişilik kontenjan ayrılan MKE Ankaragücü taraftarlarının olduğu tribün arasında laf dalaşı başladı.

İlerleyen dakikalarda tribünlerden atılan koltuk parçasıyla birlikte maçın tansiyonu birden bire artarken müsabakanın ikinci devresini izlemeye gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın gelişiyle stadyumdaki durum normale döndü.

İkinci yarının son dakikalarında yan hakemin kararını eleştiren MKE Ankaragücü teknik heyetinin de sahaya girmesiyle saha bir anda karıştı. Koltuk parçaları ve su şişeleri iki tribün arasında sürekli gidip gelirken, olay yerinde hazırda bulunan ambulanslarla yaralanan çok sayıdaki taraftar tedavi altına alındı.

Jandarma güçlerinin takviye amaçlı sahaya girmesinin ardından “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “En büyük asker bizim asker” sloganları atılırken, Jandarma bile zaman zaman yaşanan olaylara engel olamadı.

Meydana gelen olaylar nedeniyle müsabaka hakemi tarafından 10 dakika uzatılan maçın son düdüğüyle 2-1 galip gelen Gümüşhanesporlu taraftarlar sahaya inerek galibiyet sevincini hem oyuncularla hem de teknik heyetle yaşadı.

Maç öncesinde Gümüşhanespor kafilesini taşıyan otobüs şoförü Aziz Bal ve yaşanan olayların ardından vücudunun çeşitli bölgelerine plastik koltuk parçası isabet eden 18’i Gümüşhanesporlu 19 kişinin Gümüşhane Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edildiği öğrenildi.

“Gücümüzü Şehrimizden, Taraftarımızdan Alıyoruz”

Müsabakanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kulüp Başkanı Kaya Büyükbayraktar, “Oynadığımız takım Ankaragücü. Türkiye’de futbol camiasının içerisinde olan herkes Ankaragücü’nü biliyor. Bizimde şehir olarak ekonomik gücümüz kuvvettimiz ortada. Şimdi bir tarafta yirmi otuz milyon bütçeyle oluşan birtakım, bir tarafta sekiz ile on milyon lira arasında yapmış olduğu bir bütçeyle olan birtakım. Netice itibariyle biri süper liglerden geliyor ve gerçekten büyük bir camia. Biz ise taraftarıyla, şehriyle, konumuyla, duruşuyla güç bulan bir takımız” şeklinde konuştu.

“Taraftarımız Takımına Sahip Çıktı”

Karşılaşmanın atmosferinin yüksek olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “Benim en büyük sıkıntım şuydu. Bu maçın atmosferini bu şehir ve takım kaldırabilecek miydi? Sahada futbolcularımda zaman zaman onu gördüm. Evet, 2-0 öne geçmemizin getirdiği skoru koruma mücadelesi vardı. Ankaragücü’nün on numarası Ömer’in güzel bir vuruşu sonrası topu filelerimizde gördük. 2-1 den sonra maçın atmosferi iyice değişti ve gerildi. Ankaragücü taraftarının zaman zaman yaptığı profesyonelce tahrikler vardı. Bizimde uzun yıllardır içeride oynadığımız en çok katılımı olan seyircimiz inanılmaz bir destekle Türkiye’nin her yerinden şehre gelerek takımlarına sahip çıktı” dedi.

“Fevkalade Bir Skor”

Her şeye rağmen 3 puan almış olmanın çok büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Büyükbayraktar, “Tabi böyle gergin bir ortamda bu skor bizim için fevkalade bir skor. Bir maç eksik olmamıza rağmen bir puan fazlasıyla lider durumdayız. Tuzla maçımız ileri bir tarihe ertelenmişti. Federasyonun belirleyeceği bir tarihte bu maçımızı da inşallah iyi bir sonuçla geçeriz. Netice itibariyle şunu ifade etmek istiyorum. Evet, biz şu ana bir puan öndeyiz ve bu işi sonuna kadar kovalayacağız. Ama futbol öyle bir şey ki neyin nezaman ne getirip ne götüreceğini bilemezsiniz. Daha 13 tane maçımız var. Bu 13 maçın sonunda ben ekibime inanıyorum bu şehre inanıyorum taraftarıma güveniyorum ve futbolcularıma da inanıyorum. Sezon bitiğinde lig bittiğinde temennim odu ki biz ilk sırada bitiririz. İhtiyacımız var mı var. Bu şehrin gerçekten bir şampiyonluğa ihtiyacı var. PTT 1.ligi kaldırabilecek güçteyiz. Gerek yönetim olarak gerek şehir olarak yani en büyük arzum sezon bitiğinde bu takımı şampiyon görmek” diye konuştu.

“Emniyet Teşkilatımız Ders Çıkarmalı”

Gümüşhanespor’un kafilesini taşıyan otobüs şoförü Aziz Bal’a gerçekleştirilen saldırıyı da değerlendiren Başkan Büyükbayraktar, “Buraya geldiğim de maçtan öncede istenmeyen hareketler olmuş. Bizim şehrimiz olmasına rağmen bu ne cesaret ve ne cüret ne terbiyesizlikse takımı taşıyan otobüs şoförü darp ediliyor. Daha ötesine baktığımız zaman gerçekten emniyet ya bakan beyin gelmesi dolayısıyla ya da bu işin vahametini mi göremediler. Ben yıllardır bu işin içerisindeyim. Gelen taraftarın önceden bilgisi gelir. Ona göre de buradaki emniyet gerek kolluk kuvveti bunun tedbirini alır. Orada bir sıkıntı olduğunu bende bugün fark ettim. Ben burada art niyet görmüyorum ama gerçekten emniyetin buradan ders çıkarması gerekiyor. Bundan sonra ben inanıyorum ki daha da farklı maçlar oynayacağız. Bu bize bir ders olsun. Biz aslında biraz sağduyulu davrandık. Şoförün darp edilmesi olayını farklı yerlere taşısaydık daha da kötü şeyler olabilirdi. Farkındaysanız elimizden geldiği kadar taraftarımızı sakinleştirdik. Futbolcularımızı daha maça çıkarken ‘her türlü şey yapılabilir aman dikkat edin oyuna gelmeyin’ diye uyardım. Ama emniyetin burada bir zaafı olduğunu da söylemeden edemiyorum” ifadelerini kullandı.

 DSC_7313 DSC_7332 DSC_7491

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09