banner333

banner309

Gümüşhanespor'da kongre sonuçlanamadı

Spor Toto 2.ligde mücadele eden Gümüşhanespor’da kulüp başkanı Kaya Büyükbayraktar’ın istifa etmesi sonucu gerçekleştirilen olağanüstü kongrede başkan seçilemedi.

Gümüşhanespor 09.07.2017, 17:24 10.07.2017, 14:49
Gümüşhanespor'da kongre sonuçlanamadı
banner400

Spor Toto 2.ligde mücadele eden Gümüşhanespor’da kulüp başkanı Kaya Büyükbayraktar’ın istifa etmesi sonucu gerçekleştirilen olağanüstü kongrede başkan seçilemedi.

Kulübün Tekke köyünde bulunan tesislerinde yapılan kongrenin divan başkanlığına AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve kulübün onursal başkanı Hacı Osman Akgül, divan üyeliklerini ise Belediye Başkanı Ercan Çimen ve GTSO Başkanı İsmail Akçay seçildi.

Kulübün 155 delegesinin çoğunluğunun katıldığı kongre saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından kulübün faaliyet, gelir gider, denetleme kurulu raporları okunarak ibra edildi.

3 aday liste hazırladı

Müteakip defalar ara verilen ve protokol konuşmalarının da gerçekleştirildiği kongrede seçim kısmına geçildiğinde ise Metin Şeker, Ersin Tosun ve Habip Arslan adaylıklarını açıklayarak listelerini divana teslim etti. Yapılan inceleme sonucunda listelerin tüzüğe uygun olmaması gerekçesiyle kongre Divan heyeti tarafından sonlandırıldı.

Bundan sonraki süreçte Dernekler İl Müdürlüğü ile birlikte hareket edileceğini kaydeden Divan Başkanı Akgül, “Süreci nasıl yöneteceğimizi dernekler masasıyla görüşerek karara bağlayacağız” dedi.

“Bu şartlar altında biz genel kurulumuzu teklif gelmediği gerekçesiyle sonlandırıyoruz”

Tüzükte yönetim kurulu üyesi olabilmek için kulübe üye olmanın şart olduğunu kaydeden Akgül, “Bu durumda elimize 3 liste geldi. Listelerin basılı oy pusulaları yok. Yönetime aday olan arkadaşların tüzüğü bilmediklerini anlıyoruz. Mevcut yönetim, gizli oylama için gerekli düzeneği sağlamamış. Dolayısıyla bu şartlar altında biz genel kurulumuzu teklif gelmediği gerekçesiyle sonlandırıyoruz” dedi.

“Bu kulübe canı gönülden, aşkla, heyecanla, Gümüşhanespor sevdasıyla hizmet edecek arkadaşlarımızın şu ortamı burada yaşatmamaları gerekiyordu”

Yaklaşık 12 yıldır kulübe her şeyini vermiş bir kişi olarak bu durumu görmekten çok büyük bir üzüntü duyduğunun altını çizen Akgül,” Biz, Gümüşhanespor’u ortak değer yapma uğraşı verirken, Gümüşhanespor’u siyasilerin üzerinde bir konuma taşımaya çalışırken maalesef bu yaşadığımız durumla başarılı olamadığımızı sizlere beyan etmek istiyorum. Bunu kendi hatam olarak görüyorum. Bu benim kabahatim. Yol arkadaşlığı yaptığım kişilerin bana ve benim ekibime karşı samimiyetsizliğini kabulleniyorum. Bu kulübe canı gönülden, aşkla, heyecanla, Gümüşhanespor sevdasıyla hizmet edecek arkadaşlarımızın şu ortamı burada yaşatmamaları gerekiyordu. Kulüp yönetimi şu oylamanın gizli yapılacağının farkında değil. Aday olan arkadaşlar oy pusulası bastırıp gelmeleri gerektiğinin farkında değil. Listeye girmek, yönetimde görev almak için bir kere kulüp üyesi olma şartının farkında değiller” ifadelerini kullandı.

“Kendinde samimiyet hisseden, Gümüşhanespor sevdası hisseden, Gümüşhanespor üzerinden hesap yapmak istemeyen kim varsa bize yardım etsin, destek olsun”

Divan olarak görevlerinin bundan sonraki süreci yönetmek olduğunu dile getiren Akgül, “Kendinde samimiyet hisseden, Gümüşhanespor sevdası hisseden, Gümüşhanespor üzerinden hesap yapmak istemeyen kim varsa bize yardım etsin, destek olsun. Şu olmazsa bu olmaz, şu olmazsa olmaz şartıyla, sakın ha sakın ha, bunu Gümüşhane’ye yapılmış en büyük ihanet sayarım. Babam olsun, kendi evladım olsun, kesinlikle affetmem, gözünün yaşına da bakmam. Gümüşhane ve Gümüşhanespor herkesin ortak değeridir, ortak değeri olarak kalacaktır. Eğer biz bir genel kurulu yapamıyor, bir uzlaşı sağlayamıyorsak, biz Gümüşhane’nin ortak değeri nasıl olacağız. İstanbul’da 15 bin kişinin o statta yaşadığı heyecanı hissetmemiş arkadaş varsa lütfen bizimle olmasın” diye konuştu.

“Bundan sonraki süreç, yönetim divandadır”

Kimseden hesap içerisinde olmasını isteyen ve kimsenin hesap yapmasına da fırsat vermeyeceğinin altını çizen Akgül, “Hayatımda hep açık ve net oldum. Hiçbir hesap da yapmadım. Hesap yapmadığım için de Gümüşhaneli hemşerilerim beni bağrına bastı. Hesap yapanlarla da bundan sonra beraber olmayacağımı herkes bilsin. Bundan sonraki süreç, yönetim divandadır. Divan, Dernekler Masası ile bunu görüşecek, istişare edecek, bundan sonra nasıl bir yol izlememiz gerektiğini karara bağlayacağız ve devam edeceğiz” diyerek kongreyi sonlandırdı.

Kongreye divan heyetinde yer alan Akgül, Çimen ve Akçay’ın yanısıra AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, kulüp yöneticileri ve delegeler katıldı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (4)
Ekrem Çiçek 7 yıl önce
Gümüşhane sporu yönetmeye çalışan insanların kulub üyeliği yoksa nasıl aday olmuşlar
Emrullah taşçı ist. Bul 7 yıl önce
Gümüşhaneyi kücük düşürmesinler iyi akşamlar
C NAS 7 yıl önce
gümüşhane sporda ak partinin ,maşAllah. ülke ak partinin. niçin desdek verelim g spora ki.bir kongreyi bile becerip yapamayan adamlar ,ülkemizi bak ne hale getirdiler?
kadir ugurlu 7 yıl önce
Spora siyaset karışmamalı!
Önceki günkü maçta da(bjk-konya maçında)atılan sloganlar çok yanlış ve çirkin, çirkefti!
Kaldıki bu ülkenin en onurlu ve kişiliği düzgün olan Gümüşhanelilere bir başkan bile seçemediler lafını soyletmemiz
gerekirdi!
Umarım en kısa zamanda başkan seçilir ve kulübe sahip çıkılır!
Saygılarımla

[email protected]


Not:
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09