banner333

banner309

Gümüşhane’de Spor, Kişilere Bağımlı Olmaktan Kurtarılmalı

Gümüşhanespor Başkanı Kaya Büyükbayraktar Gümüşhane’de sporun ekonomik anlamda kişilere bağımlı olmaktan kurtarılması gerektiğini söyledi.

Gümüşhanespor 03.12.2017, 12:55 03.12.2017, 14:47
Gümüşhane’de Spor, Kişilere Bağımlı Olmaktan Kurtarılmalı
banner400

Başkan Büyükbayraktar; Gümüşhane’de Spor, Kişilere Bağımlı Olmaktan Kurtarılmalı

Gümüşhanespor Başkanı Kaya Büyükbayraktar Gümüşhane’de sporun ekonomik anlamda kişilere bağımlı olmaktan kurtarılması gerektiğini söyledi.

Gümüşkoza’ya yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulunan Gümüşhanespor Başkanı Kaya Büyükbayraktar, “Sportif anlamda şampiyon olmak bir tarafa benim yıllardır üzerinde durduğum konu kurumsallaşmak. Eğer Gümüşhanespor’u birilerine bağımlı olmaktan kurtaramadığımız sürece sportif başarılar sürdürülebilir olmaz” dedi.

“Zigzaglarla Dolu Bir 35 Yıl Geçirdik”

Bugün olduğu gibi dönem dönem sporun içerisinden gelen insanların yönetici noktasında olabileceğini ancak bu durumun her zaman için böyle olamayacağını kaydeden Büyükbayraktar, “Bugün; Osman Akgül gibi, Ercan Çimen gibi sporun içerisinden gelen siyasetçiler, Vali Okay Memiş gibi sporu seven isimler var. Yarın bu isimler olmadığı zaman ne olacak. Ne yapılabilir. 35 yıldır yaşadığımız zigzaglar bunun göstergesi. Başarılı olmuşsun, şampiyon olmuşsun. Sonra 3 ligden amatör kümeye düşmüşsün. Tekrar bir güç ile yeni başarılara imza atmışsın. Zigzaglarla dolu bir 35 yıl” diye konuştu.

“Sanıldığının Aksine Sınırlı Kaynaklarımız Var”

Kulüp gelirlerinin sanıldığının aksine çok sınırlı olduğunu, bunlardan biri olan iddia gelirlerinin ise bu yıl itibari ile yüzde 50 azaldığını dile getiren Büyükbayraktar, “Geçtiğimiz yıllara oranla sporcu anlamında Gümüşhanespor, bu yıl yüzde 30 daha büyük bir bütçe oluşturdu.  Çünkü bir hedef konuldu ve bu hedefe ulaşmak için transferler yapıldı, takım oluşturuldu” şeklinde konuştu.

Hesap Ortada

Ligde deplasman giderleri en fazla olan kulübün Gümüşhanespor olduğunun altını çizen Başkan Büyükbayraktar, “Uçakla gitmediğimiz deplasmanımız yok. Bu deplasmanlarda harcadığımız bir tarafa, bir de kazanmamız halinde toplam gider 150 bin lira, Kendi evimizde oynadığımız zaman ise 80 bin lira tutuyor. Ortalama 100 bin lira dediğimizde 34 haftada 3 milyon 400 bin lira demek. Bir de oyuncularımızın maç başa aldığı ücretler var. Haftalık olarak o da 100 bin lira civarında. 18 kişilik kadroya giren oyuncularımızın hak ettiği para bu.  Hiçbir hesap yapmadan 6 Milyon 800 bin lira. Gerisini siz düşünün” ifadelerini kullandı.

“Sürekliliği Olan Kaynak Oluşturulmalı”

Bu rakamlara bakıldığında başarının sürdürülebilir olması için Gümüşhane’nin kanaat önderlerinin, siyasetçilerinin, kamu idarecilerinin oturup Gümüşhane’de spora nasıl kaynak oluşturulabiliri konuşması gerektiğini ifade eden Başkan Kaya Büyükbayraktar, “Örneğin, biz kendi ölçeğimizde bir HES, bir GES yapabilirdik. Bir maden işletmesinin bir şekilde, çok küçük de olsa ortağı olabilirdik. Bir irade gösterilseydi, bu konu gündeme getirilseydi inanın Gümüşhane’de ki spor kulüplerinin, bireysel sporcuların tüm ekonomik sorunları halledilebilirdi. Bir havuz yapılarak bu konu bir şekilde çözüme kavuşturulurdu” dedi.

Havuz Oluşturulmalı, Projelerle Bu Havuz Doldurulmalı

Gümüşhane olarak bir irade konulması gerektiğine dikkat çeken Büyükbayraktar, “Gümüşhane madenler şehri olacak. Bunu kimsenin engelleme şansı yok. Spor için bir havuz oluşturulmalı, yapılacak projelerle bu havuz doldurulmalı. Oluşturulacak havuza 10 Milyon civarında bir akar getirilebilir. Bizim biran önce projeler üretip bu projeleri şehrin sportif anlamda sürdürülebilir bir başarısı için hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu işi sevenlerin yüreğini ortaya koyması gerekiyor. Hangi branş olması değil sporu sevmesi gerekiyor. Bu sevginin gereği olan bir irade ortaya koyarak Gümüşhane sporunun önü açılmalı. Artık kulüplere para bulmak yerine kulüplere sürekli kaynak oluşturacak projelere para bulmak durumundayız” diye konuştu.

“Herkes Kaynak Oluşturmak İçin Çaba Göstermeli”

“Parasal anlamda olmak zorunda değil ancak herkes kendi imkanları doğrultusunda spora kaynak oluşturmak için çaba göstermeli” ifadeleri ile artık farklı şeylerin konuşulması gerektiğine dikkat çeken Büyükbayraktar, “İşte o zaman biz şampiyon olduk diyebiliriz. Bir başarıdan sözedebiliriz. Her şeyin tıkır tıkır işlediğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45