banner333

banner309

Gümüşhane Yenişehir Stadı Kışında Yeşil Olacak

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, Yenişehir Stadı’na yapılan 'Zemin Altan Isıtma Sistemi' çalışmaları tamamlandı. Bu sayede kışın bile stat zemininin yeşil kalması sağlanacak.

Gümüşhanespor 03.12.2017, 14:41 03.12.2017, 14:47
Gümüşhane Yenişehir Stadı Kışında Yeşil Olacak
banner400

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, Yenişehir Stadı’na yapılan 'Zemin Altan Isıtma Sistemi' çalışmaları tamamlandı. Bu sayede kışın bile stat zemininin yeşil kalması sağlanacak.

GÜMÜŞHANESPOR'UN MAÇLARINI OYNADIĞI YENİŞEHİR STADYUMUNUN ZEMİNE ALTTAN ISITMA SİSTEMİ 
Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü İsrafil Aslan, Gümüşhane Yenişehir stadında  zemin alttan ısıtma sistemi çalışmaların tamamlandığını belirterek, çalışmalar kapsamında son olarak zemin ısıtma sistemini besleyecek 1600 KVA'lık Elektrik Trafo sistemin bu haftasonu kurularak devreye alındığını ve sistemin çalışır hale getirildiğini kaydetti.

GÜMÜŞHANE YENİŞEHİR STADINDA; EN AĞIR KIŞ KOŞULLARINDA DAHİ YEMYEŞİL BİR ZEMİNDE FUTBOL OYNANACAK
Sahanın zeminin Isıtma sistemi çalışmalarından çok fazla etkilemediğini belirten İsrafil Aslan, bundan sonraki haftalarda taraftarların konforlu bir statta maç izleyeceğini ve takımın da güzel bir zeminde top koşturacağını ifade etti.

FUTBOLCULAR ÇAMUR, KAR VE BUZDAN ETKİLENMEYECEK
Yenişehir Stadının zemine yapılan Elektrikli Yerden Isıtma sistemi sayesinde en ağır kış şartlarında dahi yemyeşil bir zemin ile futbol oynamaya müsait bir saha haline geldiğini kaydeden Aslan"Sistem sayesinde; ağır kış şartlarında çim zemininin canlılığını sürdürmesi sağlanacak ve stadımız, kış ortasında bile yeşil olma özelliğini koruyacak. Kışın oynanan maçlarda, yoğun kar yağışı olsa bile zeminde hiçbir şekilde buzlanma ve karlanma olmayacaktır. Statta futbol oynayacak oyuncular çamur, kar vb. durumlardan etkilenmeyecek ve böylece sakatlanmaların da önüne geçilmiş olacak."dedi

ISITMA SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR, SİSTEM KAÇA MÂL OLDU ?
Kurulumunu yaklaşık 1 ayda gerçekleştirdikleri sistemin toplam maliyetinin 1.250 bin Türk Lirası olduğunu belirten Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün sağladığı bütçe ile bu çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti. 
Elektrikli alttan ısıtma sistemi hakkında da bilgi veren Aslan, sistemin tamamen otomatik çalıştığını, statta ki sistem odasından zeminleri bilgisayar üzerinden kontrol ettiklerini söyledi. Isıtma Sisteminin Sahanın belirli yerlerine yerleştirilen sensörlerle çalıştığını aktaran Aslan, bütün hava şartlarını algılayarak otomatik çalışan sistem sayesinde çimin yıl boyunca yeşil kalacağını belirtti.

TÜRKİYE'DE BİRÇOK STATTA ALTTAN ISITMA SİSTEMİ YOK
Türkiye'de birçok statta alttan ısıtma olmadığını dile getiren il  müdürü Aslan, "Bazı statlarda ise sulu sistem kullanılıyor. Suyun kış şartlarında donması muhtemel. Üstelik çok da verimli olmuyor. Sulu ve elektrikli alttan ısıtma  sistemlerinin maliyetleri birbirine yakın ancak otomatik çalıştığı için elektrikli sistemin işletme maliyetleri daha ekonomik" dedi.

ASLAN EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
'Zemin alttan sıtma Sistemi'nin Gümüşhane Yenişehir stadında yapılmasında öncülük eden ve emeği geçen herkese teşekkür eden Aslan son olarak şunları söyledi;

Gümüşhane Yenişehir stadımıza; 'Zemin alttan sıtma sistemi' ve trafo yatırımını kazandıran başta Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş'e, milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş'a, Gençlik ve spor bakanlığına, Belediye Başkanı Ercan Çimen'e ve ekibine, il özel idaresine, Mesai merhumu gözetmeyen Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü Tesisler şube müdürü Erdem şekerli ve tüm personelimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu sistemin Gümüşhanemize ve Gümüşhanesporumuza hayırlı olmasını  diliyorum." dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09