banner333

banner309

Gümüş, Fırsat Tepti: 1-1

TFF 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Gümüşhanespor, deplasmanda Zonguldak Kömürspor ile 1-1 berabere kaldı. Rakiplerin puan kaybettiği haftada temsilcimiz liderliğini korudu.

Gümüşhanespor 08.04.2018, 23:50 08.04.2018, 23:51
Gümüş, Fırsat Tepti: 1-1
banner400

İstanbul’da ilk kahvaltılı toplantısını düzenleyen Seydibaba köylüleri; platform çalışmaları için istişare edip, konunun önemi üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Platformun; genç, dinamik isimlerinin yanında, çeşitli sivil toplum örgütlerinde çalışmalarda bulunan ve yöneticilik yapan tecrübeli isimlerden oluşturulması düşünülüyor.

Programa katılanlar konuya ilişkin düşüncelerini kısaca şu şekilde belirttiler.

Platform çalışmaları için söz alan, GİYAD Başkan yardımcısı Bayram KÜÇÜK platformun önemine dikkat çekerek şunları söyledi; “Sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınma, yerelden, yani köyden, kasabadan başlar. Bunun içinde bir araya gelmeli, fikir ve düşünce teatisinde bulunmalıyız. Yapmış olduğumuz program, birbirimizi tanımamız, iletişimimizi güçlendirmemiz, köyümüzde sinerjiyi ve kolektif çalışma bilincimizi arttırmamız içindir. Hiçbir kişi ya da kuruma karşı olmamakla birlikte, bilakis herkesi kucaklamaya, güç katmaya ve birlikte hareket etmeye dönüktür. Bu yapıda “ben” yok, “biz” olacağız. Köyümüzü ve dolayisiyla bizi ilgilendiren her meseleyi gündemimize alıp değerlendireceğiz, fikrimizi beyan edeceğiz ve gerekirse projeler üreteceğiz” diye belirtti. Küçük; “Bununla birlikte genç kuşağın Seydibaba köyüne ilgisini ve sevgisini artırmaya dönük sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler ve buluşmalar da yapmayı istiyotuz” dedi.

Programa katılan ŞEKAV Genel Sekreteri ilahiyatçı Ramazan KAHVECİ şunları belirtti; Gençliğin tanışması, kaynaşması ve geleceğe sahip çıkabilmesi için birlik şart. Bu birlik için Seydibaba Gençlik Platformu kurulması kaçınılmaz.
Kahveci; Hayat şartları ve eğitimin uzun sürmesi gençlerin bir araya gelmesini zorlaştırıyor. İnsanların gittikçe birbirinden koptuğunu üzülerek takip ediyoruz.
25-40 yaş arası gençler, platform altında toplanmalılar ve gelecek için, köyün ve kültürün unutulmaması için bu birliğe ivedilikle ihtiyaç var. Siyasi bir taraf olmadan, milli ve manevi değerleri ön planda tutarak, soy isimlere takılmadan bu birlikteliği güçlü kılmak ve emin adımlarla insana, insanlığa hizmet edilecek projeler geliştirilmeli. Gençlerin ve katılanların hepsi birbirinden kıymetli, hepsi birlik özlemi için göreve hazır olduklarını vurgulayarak sorumluluk almak isteklerini görmek bizleri mutlu etmiştir. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum Rabbim birliğimizi hayırlara vesile eylesin” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Baş Müfettişi Müslüm Yalçın; “Platformun hedefleri olmalı ve bu hedefler doğrultusunda hareket edilmeli” dedi. Yalçın, “öncelikli hedefin ise; tanışma ve tanıtmak olması gerektiğini belirterek, köyümüze, insanımıza sosyal, kültürel ve ekonomik katkı sağlayacak çalışmaların desteklenmesi gerektiğini” belirtti.

Avcılar İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Sütçü; “Allah razı olsun. Güzel bir birlikteligin

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38