banner333

banner309

Doğan: Bundan sonra her maç final havasında

TFF 2.lig, Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Gümüşhanespor’un teknik direktörü Ziya Doğan, Pendikspor dahil kalan tüm maçların hepsinin final havasında olacağını söyledi.

Gümüşhanespor 23.03.2018, 09:00
Doğan: Bundan sonra her maç final havasında
banner400

TFF 2.lig, Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Gümüşhanespor’un teknik direktörü Ziya Doğan, Pendikspor dahil kalan tüm maçların hepsinin final havasında olacağını söyledi.

Tekke köyünde bulunan Gümüşhanespor tesislerinde kulüp Basın Sözcüsü Hayati Yalçın’la birlikte basın toplantısı düzenleyen Doğan, Hacettespor’u deplasmanda 2-0 yenerek rakiplerinin puan kaybetmesinin ardından liderlik koltuğunu tekrar geri aldıklarını hatırlattı.

Ligin en iyi takımlarından birisiyle oynadıklarını kaydeden Doğan, “Hem fizik değerleri çok yüksek hem de Gençlerbirliği’nin aday futbolcularıyla oynadık. Maç çok zor geçti. İlk 30 dakika da taktiksel anlamda verdiğimiz her şeyi sahada uygulayabildik. Sporcularımız bu 30 dakikada çok büyük fedakârlıklar yaptı. Kalan dakikalarda rakip takım bizden üstün oyun sergiledi. Futbolcularımızın bu maçın önemini biliyorlardı ve koruma içgüdüsü ile hareket ettikleri için maçı kazandık” dedi.

“Takım ruhu ön plana çıkan bir maçtı”

Takım ruhunun bu maçta ön planda yer aldığını kaydeden Doğan, “Biz takım ruhunu olgunlaştırır iyi bir duruma getirirsek sonuçlar sahaya yansıyacak demiştim ve bunu sahada görmek beni memnun etti. Fakat fiziksel anlamda güçlü rakip olduğu için bizi zor duruma soktu. Bıkkın oynadığımız dakikalarda kontra ataklarla gol pozisyonları bulduk ama rakip bizi kendi yarı sahamıza hapsetti. Bu maçta benim istediğim seviyeye fiziksel anlamda çıkılamadı. Takım oyununun oynanması için bir kişinin bile saha içinde sırıtmaması gerekiyor. Birkaç oyuncuyu değiştirmek gerek duyduysam da elimde fiziksel değerleri yüksek olan bir tek Muharrem Doğan vardı. Defansif ve hücuma dayalı anlamda bir tek diri oyuncum sahada Muharremdi. Oyuncularımla konuşurken bu durumu onlara izah ettim ve koşu yaptığımızda Muharrem Doğan hep en ön sırada yer aldı. Takımımıza Muharrem’in seviyesine yaklaşacak oyuncular gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Hacettepe’den 3 değil, 12 puan kazandık”

Her maçı final havasında oynayacaklarına değinen Doğan, “Biz oynadığımız ve kazandığımız maçta 3 puan değil aslında 12 puan kazandık. 3 rakibimiz yenilince biz bu puanı kazanmış olduk. Diğer takımlar kazansaydı bizim Play-Off şansımız zora girecekti. Böyle kritik maç oynadık. Oyuncularımın terinin son damlasına kadar mücadele ettiklerini gördüm ama eksikliklerimiz var onları kapatırsak daha iyi olacağız” ifadelerini kullandı.

“Pendikspor dahil ünümüzdeki maçlar hep final havasında olacak”

Hafta sonu sahalarında oynayacakları Pendikspor maçını da değerlendiren Doğan, “Pendikspor dahil ünümüzdeki maçlar hep final havasında olacak. Bunun oluşması içinde kurumsallaşmamız gerekiyor. En tepeden en sona kadar daha profesyonel hareket ederek bu günleri kurtardıktan sonra gelecek yıllar içinde Gümüşhanespor Türkiye liglerine damga vuracağına inanıyorum.  Biz büyük düşünmesek büyük işleri başaramayız. Yönetim olarak hedefler belirledik ama ilk hedefimiz bu sene. Bu yılı bitirdiğimiz zaman önümüzdeki yıllar daha kolay geçecek. Gece gündüz çalışıyoruz. Kurumsallaşarak Gümüşhanespor’un geleceğini de aydınlık yapmamız gerekiyor. İşte o zaman kalıcı oluruz. Deplasmandaki maçlardan galibiyetle dönersek bu işin yüzde 80’ni halletmiş oluruz. Aldığımız galibiyetle elimize geçen fırsatı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Gümüşhanespor 3 senedir hep son dakikalarda kaybetti ama şimdi son dakikalarda kaybetmeyerek şampiyon olmak istiyoruz” dedi.

“Önümüzdeki yıllarda mevcut tribünler taraftarımıza az gelecek”

Taraftarlara da seslenen Teknik Direktör Ziya Doğan, “Bizim az ama öz seyircimiz var. Her maç bizim için çok değerli. Rakiplerle hiç uğraşmayın takımınızı destekleyin. Geçen sene yaşanan olaylardan dolayı acı tecrübe yaşadınız. Taraftarımız bu tür olaylara dikkat etsin. Önümüzdeki yıllarda var olan tribünler taraftarımıza az geleceğine inanıyorum. Tribünleri doldurduktan sonra dağ eteklerini de doldurmalarını istiyoruz. Biz taraftarımız 12. oyuncularımız olarak biliyoruz. Profesyonelce düşünsünler. Yapacakları hata, sahanın kapatılması vb. olaylar bize pahalıya mal olabilir” diye konuştu. 


 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38