banner333

banner309

Daşgün: kış şartları performansımızı etkiledi

Gümüşhanespor 16.12.2016, 20:43 16.12.2016, 20:49
Daşgün: kış şartları performansımızı etkiledi
banner400

Spor Toto 2.Lig, Kırmızı grupta şampiyonluk mücadelesi veren ve aynı zamanda Ziraat Türkiye kupası H grubunda lider durumdaki Gümüşhanespor’da Teknik Direktör Tarık Daşgün, sporcularının hangi şart altında olursa olsun formaları için mücadele ettiklerini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası H grubu ikinci müsabakasında Kızılcabölükspor’la Yeni Şehir stadyumunun ağır zemininde karşılaşan ve rakibini 1-0 yenerek 6 puanla grubunda liderliğe yükselen Gümüşhanespor’da yüzler gülüyor.

Teknik Direktör Tarık Daşgün, yoğun kar yağışının ardından adeta buz pistine dönen Yeni Şehir Stadyumunu kast ederek “Hedefe giden yolda bu şartlarda nasıl maç kazanacağız düşündürücü” ifadelerini kullanırken, bu zeminde top oynamanın, kendi oyununu uygulamanın çok zor olduğunu söyledi.

“Sporcularımız hangi şart olursa olsun formaları için mücadele ediyorlar”

Ağır şartlarda müsabakadan 1-0 galip ayrılan sporcularını alnından öptüğünü dile getiren Daşgün, “Yüreğiyle, profesyonelliğin gereğini gösteriyorlar. Hangi şart olursa olsun çıkıp formaları için mücadele ediyorlar. Rakibimizi de tebrik ediyorum. Ne olacağı belli olmayan oyunlar olur bu sahaların üzerinde. Favorisi, iyi takımı yoktur. Biz şükürler olsun bunu da kayıpsız geçtik. Gol geç geldi ama gelmeyebilirdi de. Çocukların özverisinden dolayı onları kutlarım. Maç maç bakıyoruz. Bu maça baktık ve şükürler olsun kazandık” dedi.

“Artık Etimesgut maçına bakıyoruz”

Artık Pazar günü ligde ilk devrenin son maçında yine sahalarında karşılaşacakları Etimesgut müsabakasını düşünmeye başladıklarını belirten Daşgün, “Şimdi döndük çok daha önemli lig maçımıza. Etimesgut maçı muhakkak almamız gereken bir maç. Ekip, oyuncular, inanmış taraftarlarımızla tek vücut olmaya devam ediyoruz. İnşallah doğa ve saha şartları bizi etkilemez. Sezon içinde takımın düşüşü de çıkışı da olacak dedik. Eksiklerimiz var. Zaman zaman cezalılar, zaman zaman sakatlar. Bizim oyunumuzu etkileyen önemli oyunculardan da eksik kaldık. Buna rağmen sahaya çıkıp mücadele eden herkes yüreğini koymaya devam ediyor. Bazen istediğimiz sonuçlar olmuyor. İnşallah Pazar günkü maçı kazanıp rakibimizin de puan kaybetmesini bekleyerek en azından devreye lider girmemiz lazım. Biz kendi maçımızı kazanmayla ilgili yapacağız. Pazar günü çıkıp Gümüşhanespor’u inşallah devreye lider girmesi için bize düşen herşeyi yapacağız” diye konuştu.

“Kupa maçları ve kış şartları performansımızı etkiledi”

Kupa maçlarının takımın performansını etkilediğini dile getiren Daşgün, kış şartları nedeniyle uzun zamandır sağlıklı ve düzenli antrenman yapamadıklarını, taktiksel çalışmaların azaldığını belirterek, “Sakatlıklar da etkiledi ama kupa maçları da etkiledi. Bundan dolayı kamp programını da değiştirmek zorunda kaldık. Diğer takımlardan 10 gün sonra kampa gideceğiz. Kamp programımız 1 Ocak’ta başlayacak, 13-14’ünde gelip maç için burada antrenman yapacağız. Kampımızı Antalya Manavgat’ta yapacağız. 12-13 günlük kamp dönemimiz olacak. Orada daha çok taktiksel çalışmalar yapacağız. İnşallah ikinci devrede bu düşüşleri tamamlayıp tekrar yukarı doğru bir ivme kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

“Devre arasında 3 oyuncu transfer etmek istiyoruz”

Aşırı olmamakla birlikte sakatlıklardan kaynaklanan eksik yerlere devre arasında en fazla 3 takviye yapmayı planladıklarını ifade eden Daşgün, şöyle konuştu: “Hiçbir zaman devre ara transferinin olumlu olduğuna inanmayan bir insanım. Fakat nokta 2-3 transferin de bize faydalı olacağını düşünüyorum. 6-7 kişilik bir düşüncemiz yok. Biz sezon başında takımı kurarken devre arası transferi yapmayacak şekilde kurduk. Hatta bütün oyuncularımızla 2 yıllık anlaştık. 2 yıllık planlama yaparak transferleri yaptık. Ama sezonu kapatan arkadaşlarımız oldu. Fikir birliğinde olamadığımız, ayrı düştüğümüz, bir arada olmayacaklarımız da olabilir.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34