banner333

banner309

21.06.2015, 15:54

GÜMÜŞHANE’NİN ÖNDE GİDEN İNSANLARI VE KAYA BÜYÜKBAYRAKTAR

 Öyle insanlar vardır ki, ağırlıklarıyla zamana meydan okur, sessiz sedasız bir yerde dururken bile düşünceleri ve etkileriyle ışık hızından bile hızlı bir hareket alanında yaşar, bulundukları ortama her zaman aydınlık haleler yayarlar.
 
Gümüşhane’nin önde gidenleri…
 
Öyle insanlar da vardır ki, günbegün erir, etkisizleşir, hem varlıklarıyla ve hem de düşünceleriyle kalıcı bir tesir bırakmadan hafızalardan silinip giderler.
 
Gümüşhane’nin arkada kalanları…
 
Gümüşhane’nin arkada kalanlarını isim isim zikredemeyiz, çünkü hatırlamıyoruz! Hayata  hatırlanmaya değer hiçbir katkıları olmadığı için isimleri memleketin hafızasından çoktan silindi gitti. Bunların arkasında bir salyangoz parıltısı bile bulamazsınız!
 
Ama ya memleketin önde gelenleri?
 
Onlar kelimelerin ardında duran çok canlı siluetleri ve insanı etkileyen aydınlık düşünceleriyle her daim aramızdalar.
 
Mesela bir Oltan Bey! Anlatılmaz, hissedilir diyelim!
 
Mesela bir Turan Tuğlu! Yaprakları gökten serinlik eleyen bir çınar serinliği!
 
Niyazi Karabulut’tan tutun da Şevki Aşkın’a kadar, Hasan Pir’den tutun da Sabahattin Kömürcüoğlu’na kadar, Hasan Taş’tan tutun da Talat Ülker’e kadar, İbrahim Özdemir’den tutun da Ayla San’a kadar, İsmail Akçay’dan tutun da Hışır Osman’a kadar, Süleyman Köprülü’den tutun da Ali Ateş’e kadar, Mesut Olgun’dan tutun da Eyüp Demirel’e kadar geniş bir yelpazede sıralayabileceğimiz ; çalışmaları ve düşünceleriyle memleketin kalbine inen her zaman önde olabilmeyi başarmış insanlarımız var!
 
Bu satırları yazarken ajanslarda Kaya BÜYÜKBAYRAKTAR’ın Gümüşhanespor’un başkanlığına seçildiği haberi geçiyordu. Kaya Büyükbayraktar Gümüşhane’de yıllarca izlediğim insanlardan birisidir. Kendisini tam 20 sene olmuş, bir dost toplantısında çok değerli büyüğüm İltan Öğretmek’in takdimiyle tanıdım. İltan Ağabey’in Kaya Büyükbayraktar’ı takdim ederken dillendirdiği şu düşünceyi hiç unutmuyorum: “Kendisi Gümüşhane’yi Gümüşhane yapan insanlardan birisidir!” Onun için bende “Gümüşhane’yi Gümüşhane yapmak” deyimi hep Kaya Büyükbayraktar’la yan yana gelmiştir.
 
 Aradan yıllar geçti.
Yıllar yılı Gümüşhane için ismi hep bir yerlerde anılan bir isim olarak dikkatimi çekti Kaya Büyükbayraktar ismi.
 
Son olarak birkaç yıl evvel bir soruşturmadan dolayı polisçe çok da nezih olmayan ifade alınış şekline karşın Gümüşhanelilerin gösterdiği tepki çok anlamlı bir tepki olarak anılarımda yerini korumaktadır.   Böyle bir tepkinin ardından hep şunu düşünmüşümdür: Acaba herkesin herkesi tanıdığı bir masal kentinde bu şekilde bir karşı çıkışla yerelde sahiplenilen, herkesin beğenisini kazanmış kaç kişi çıkar?
 
Siyaseten artık yalama olmuş adam kayırma işlerinin son sürat devam ettiği bir ortam da memleketin önünde giden insanları korumak mükellefiyetiyle bu satırları kaleme alıyorum. Üç paralık adamların köşe başlarını tuttuğu siyasetin palazladığı insanlarla memleket değişmez, değiştirilemez gerçeği karşısında Kaya Büyükbayraktar gibi isimlerle kurum kurum, daire daire yerel mukavemet alanlarımız genişletilmelidir. Bu, bugün Gümüşhanespor’la başlar, yarın bir başka kurumla devam eder!
 
Nihayetinde memleket kimin önünden gittiğini ve kimin arkasında kaldığını çok iyi bilir!
 
Önünden gidenlere mükafat, arkada kalanlara da cezayı veren memleketin bizzat ta kendisidir.
 
Kaya Bayakbayraktar’a külup başkanlığıyla bu mükafat verilmiştir; hayırlı, uğurlu olsun!
 
Memleketin önünden giderek bizlere masal güzelliğinde bir kent bırakan herkesin yolu açık olsun!
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46