banner333

banner309

28.02.2018, 13:48

GÜMÜŞHANE’NİN (EN) leri ÜZERİNE BİR UFUK TURU

Geçtiğiimiz günü telefonuma düşen bir mesaj aynen şöyle diyordu: “Gümüşhane nin EN leri, açıklandı. Gumushanevizyon.com . link ine tıklayarak sonuca ulaaşabilirsiniZ. Diyordu. Bendenizde tıklAdım ve sonuçları bir bir gözden geçirdim.. Ortada bir emek vardı. Bu emeğe karşı duyduğumuz saygıyı bir kenara bırakarak bazı değerlendirmeleri izninizle yapmak istiyorum.. Anket VİZYON dergisi tarafından yapıldı. Geçen iki yılda yerel bir gaetemiz tarafından yapmışti.. Benzer eleştirileri o gazetemiz içinde yapmıştık.

Anket Gümüşhane ile ilgili ama her nedense Ödül töreni Ankarada yapılıyor. Neden Niçin?..

İş adamının adresi İstanbul gel görki değerlendirmede gümüşhaneye mal ediliyor. Bir başkasının ikametgahı ve ünvanı ile özdeşleşen konumu Ankara yı adres göstei,yor. Değerlendirmede gümüşhane lilerle yarıştırılıyor . -Sayın Valı İstisnai bir memuriyetin mensubudur , Mülki İdare Amiridir. Gel görki kendisine bürokratlar arasında yer veriliyor, nerde ise emrinde çalışan memurlarla yarıştırımaya çalışılıyor. Kezalik GTSO sı kanunla kurulmuş” Oda” statüsünde bir kuruluş STK lar arsında değerlendiriliyor. Hasılı anket bilimsel verilere göremi yoksa derginin tali,matlarına mı göre yapılıyor orasıda bilinmiyor.Kıstaslar nelerdir onuda BILEMİYORUZ.

Kafa karıştıran bu anket ile anlaşılan o ki, Gümüşhaneye hizmet konusunda birkaç adım öne çıkmış olan insanlarımızı kamuoyuna tanıtılmak amaçlanıyor. Eger amaç bu ise seçılen EN lerimizin tarıhe yön veren insanlar gibi bazı donatılarının olması gerekiyor... Örneğin: Konfüçyüs gibi Evrensel bakış açısıyla insanlık için çalışıp,ülkesnde mükemmel hakim ve taçsız kıral ünvanıyla anılmış olmak,,.İbn-i Rüşd gibi,Arıstonun düşünce felsefesini İslam Dini ile kaynaştırmayı başarmış ve ,Evliya çelebi gibi 50 yıl gezip gezi anılarını 10 ciltlık kitapta toplamayı başarmış olmak gerekir diye düşünmekteyim.. Açıkçası bukadar olmasada küçük bir farkındalık yaratmayla Gümüşhane nin EN ler, diye işi basite indirgemek yerine özendirici tedbirlerle hak eden hemşehrileri,mii, , huzura çıkarmak daha inandırıcı ve adilane olur diye değerlendirmekteyim...

Seç,lenler hepside hemşehrimiz ve tanıdık isimler.. Her ödül sahibinin kısa öz geçmişi ile ve hangi hizmeti ile topluma yön verdiğide açıklanırsa kamuoyu daha bir başka tatmın olur diye arzu edilmektedir….

Biz yinede EN ler,mizi şimdiden kutlamakla yetinelim. Bir dahaki EN ler seçimin daha inandırıcı ve adil yöntemlerle yapılmasınıda ilgilenenlerden beklediğimizi not olarak ta ekliyelim..

Yorumlar (1)
samet 6 yıl önce
bencede daha inandırıcı olsunlar. reklam verenler ödül almış bu kadar net. hoş çok ta önemli ödüller değil
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09