banner333

banner309

02.06.2014, 23:26

Gümüşhane'nin 2023 Planı

 Gümüşhane'nin 2023 Planı


 Kurumlar geleceğe dönük planlarını kısa orta ve uzun vadeli planlar halinde hazırlarlar. Buna yeni yetme yönetim bilimleri dilinde yol haritası deniyor.
Yol haritaları, geleceğe dönük bir projeksiyon veya bir çeşit belirginleştirilmiş yol demektir. Başbakanlık tarafından 5 yıllık Kalkınma Planları,  kapsamında Türkiye'nin hazırlanmış bir takım planları var. Ancak bu planlar daha ayrıntılı olarak iller seviyesinde hazırlanmalı ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Artık devletler KİT lerden ellerini çektiğine göre özel sektör yatırımcılarının sürecin içine çekilmesi öngörülüyorsa, bu çalışmalar detaylandırılarak kamuoyu ile paylaşılmalı  ve destek alınmalıdır. Türkiye’de 2023 vizyonu hükümetin her söyleminde bir hedef olarak konulmuşsa da, icrası için yerele dağılmış alt hedeflere yayılmış şekli ile tabana yayılmalıdır.

Kentsel yenileme programları paylaşılmalıdır, kentte oturanları kısa ve orta gelecekte hatta uzun vadede nasıl bir kent beklediklerini bilmelidirler. Şehrin turizm yatırım alanlarının planları paylaşılmalı, otel ve turizm yatırımcıları dersine çalışmalı..Sağlık yatırımları tartışılmalı ki, özel hastane yatırımcıları kente sağlık yatırımı planlasın.Tarım potansiyeli bilinmeli ki, meyve suyu tesisleri bölgeye yatırımı değerlendirsin. Eğitim projeksiyonu paylaşılmalı, eğitim kuruluşları plan yapmalıdırlar. Organize Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere kendin küçük ölçekli sanayi projeksiyonu çalıştırılmalıdır.
Bu örnekler çoğaltılarak tartışılmalı, Gümüşhaneliler şehrin geleceğine dâhil edilmelidir.
...
Kısacası Gümüşhaneli bilmek ister. 2014 de 2023 e nasıl hazırlanmalı?

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38