banner333

banner309

Zigana'da Karlı Nisan

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan 2 bin 100 metre rakımlı Zigana Dağı, Nisan ayında tipi şeklinde gerçekleşen kar yağışının ardından buzdan örtüsünü giydi.

Gümüşhane 15.04.2015, 11:15 15.04.2015, 11:16
Zigana'da Karlı Nisan
banner400

 Son günlerde etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle akşam saatlerinde tipi şeklinde karyağışına maruz kalan Zigana Dağı'nda özellikle çam ağaçlarının üzerindeki kar birikintileri eşsiz bir görüntü alırken, Gümüşhane-Trabzon karayolu geçişinde ise yol kenarında buzdan şelaleler meydana geldi.

Özellikle fotoğraf ve belgeselciler için eşsiz manzaraların ortaya çıktığı Zigana Dağı'ndaki bu anı ölümsüzleştirmek için çok sayıda profesyonel bölgeye akın ederken, sisin çekilmesiyle birlikte beyaz ve yeşilin bir araya geldiği, taze açmış çiçeklerin üzerindeki buz kütleleri ve dağın her bölgesinde bulunan buzdan şelaleler ilgi odağı oldu.

Zigana Dağı zirvesinde bulunan Gümüşkayak Yaylakent'e yaz sezonunun ilk turist kafilesiyle Bilecik'ten gelen Yasin Kapmaz, akşam karanlıkta geldikleri bölgede sabahkalkınca eşsiz güzelliği fark ettiklerini söyledi.

Gördüğü manzara karşısında 'Sanki buzdan bir örtü gibi aşağı doğru bizi uğurluyor, yukarıya doğru da merhaba diyordu' ifadelerini kullanan Kapmaz, Samsunlu olmasına rağmen bugüne kadar Karadeniz'i gezme fırsatı olmadığını belirterek, 3-4 gündürKaradeniz'in çok güzel yerlerini gezdiklerini ve en çok merak ettikleri yerlerden birisinin de Zigana Dağı olduğunu belirtti.

Zigana'nın artık ulaşılabilir bir bölge olduğunu ve insanlarının çok sıcakkanlı olduğunu kaydeden Kapmaz, "Karadenizi görmediyseniz, Zigana'dan geçmediyseniz buraları rahatça gezebilir, konaklayabilirsiniz. Zigana'nın doğallığı hiç bozulmamış" diye konuştu. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39