banner333

banner309

Zigana'da Kar Yağışı Turizmcileri Sevindirdi

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle Gümüşhane-Trabzon il sınırındaki 2 bin 100 rakımlı Zigana Geçidi beyaza büründü. Yöredeki kar yağışı, kış turizminde artış olmasını bekleyen turizmcileri sevindirdi.

Gümüşhane 21.10.2013, 11:51 21.10.2013, 11:52
Zigana'da Kar Yağışı Turizmcileri Sevindirdi
banner400
 Doğu Karadeniz'de havaların soğumasıyla Gümüşhane ve Trabzon'un yüksek kesimlerindeki yaylalar ile Gümüşhane-Trabzon il sınırındaki 2 bin 100 rakımlı Zigana Geçidi adeta beyaz gelinlik giydi. Yörede insanı adeta büyüleyen görüntüler oluşturan kar yağışı sebebiyle, Gümüşhane'nin Limni Gölü'nün çevresinde de güzel görüntüler oluştu. Hafta sonunda kar yağışını fırsat bilen bazı aileler de çocukları ile Zigana Dağı'ndaki kayak tesislerine gelip kardan adam yaparak karın tadını çıkardı.


Zigana Dağı'nda restoran işleten Osman Özgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizler karın yağışını bekliyoruz. Bu mevsim geldikten sonra karın yağması gerekiyor. Karın yağması kış turizminin canlanmasını sağlıyor. Zigana'ya bu ikinci kar yağışı, üçüncüde 
Yağan kar bir daha mart ya da nisan aylarında erir" dedi.

Yaz ve kışını Zigana'da geçirdiğini belirten Özgün, "Ramazan Bayramı'nda tesislerimizde tam doluluk yaşadık. Kurban Bayramı'nda o kadar kalabalık olmadı ama bayramın ikinci günü kurbanlarını kesen vatandaşlar Limni Gölü'ne akın etti. 5 santimetre kalınlığında kar var. Dağlarımız beyaza büründü. Bundan sonra yağacak kar ile kayak sezonu da başlamış olacak. Bizlerin de beklentisi kar yağışıdır" diye konuştu.

Öte yandan, Zigana Dağı'ndaki Gümüşkayak Tesislerinde ise kar kalınlığının az olması sebebiyle kayak yapılmadığı gözlendi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11