banner333

banner309

Zafer Meydanı'nda değişim başlıyor

15 Temmuz Zafer Meydanı’nda bulunan iş yerlerinin Gümüşhane mimarisine uygun olarak düzenlenmesine ve butik bir kent meydanı oluşturulmasına yönelik hazırlanan '15 Temmuz Zafer Meydanı Sokak Sağlıklaştırma Projesi' kapsamında Vali Memiş ve Belediye Başkanı Çimen, meydandaki işyeri sahipleriyle biraraya geldi.

Gümüşhane 03.10.2016, 20:51 03.10.2016, 20:57
Zafer Meydanı'nda değişim başlıyor
banner400
Gümüşhane Belediyesi’nde gerçekleştirilen ve projenin son hali üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıya, proje mimarları, yüklenici firma müteahhiti ve işyeri sahipleri katıldı.
Toplantının başında yaptığı değerlendirmede, proje ile 15 Temmuz Zafer Meydanı’nın adına yakışır bir meydan olacağını, tamamlanmasının ardından diğer caddelerin de aynı düzenlemeyi talep edeceklerini ifade eden Vali Okay Memiş, yapılacak olan çalışmada Belediye’den de işyeri sahiplerinin de hiçbir ücret talep edilmeyeceğini belirtti.

Yöneticiler olarak tek dertlerinin Gümüşhane’yi geliştirmek, çağdaş ve modern kentler arasına katmak olduğunu dile getiren Vali Memiş,  “15 Temmuz Zafer Meydanı’nda böyle bir çalışmanın yapılmasını Belediye Başkanımızdan ben rica ettim. Buna sokak sağlıklaştırılması deniliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığından Allah nasip ederse sözünü de aldım. Sayın Bakanımızla da bizzat görüştüm. Bu iş sizin dükkanlarınıza, mağazalarınıza, gayrimenkullerinize bire on değer katan bir iş. Türkiye’nin her yerinde sokak sağlıklaştırılmasında binalar, dükkanlar, gayrimenkuller değer kazanır, değer kaybetmez. Neden mantolama yapılacak konusuna gelince, eski haliyle çatılar berbat durumda. Çatılar bir rüzgarla uçacak vaziyette. Çatılar değişecek, doğalgaz sistemi gelecek, boyası yapılacak, badanası yapılacak, cebinizden beş kuruş para çıkmayacak. Yani sizin binalarınızın statiğiyle oynanmayacak. Burası bir il, burası Valilik merkezi. 320 tane köyümüz, 440 tane yaylamız var. 150 bin vatandaş Valiliğe geliyor, buradaki çay ocağından faydalanıyor ve birçok şey yapıyor. Başka illerden gelen insanların da ilk durağı burası. Dolayısıyla burayı mühendis arkadaşlarımız Gümüşhane’ye yakışır bir görsellikte hazırladılar.” diye konuştu.

Turizmi de etkileyecek

Yapılacak çalışmayla sokakta bulunan binaların Gümüşhane evleri konseptine, Türk kültürüne uygun bir görünüm kazanacağını ifade eden Vali,  “Tabelalarımız eskisi gibi olmayacak, daha şık, daha modern şekilde olacak. Birinci sınıf turizm merkezi gibi. Buralara turistler gelecek. Arap turistleri buralarda görmek istemez misiniz? Trabzon’a gelen adam bir saat sonra buraya gelsin istemez misiniz? Karaca Mağarası’na 100 bin kişi geliyor, 100 bin kişiden buraya bir kişi gelmiyor. Buraya getirtmemiz için bunu yapmamız lazım. Bu insanlara görsel bir zevk vermemiz lazım. Kentler değişir ve gelişir. Bu gelişmeye yönelik, bizim de gelişmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (1)
Reşat sağırkaya 8 yıl önce
İnşAllah bişe ler yapılsın artık bişe yapılmadı imkanlar yokdu ama şu an o imkanlar var olmaması içinde bi sebeb yok hadi hayırlısı
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38