banner333

banner309

Yol Yapımı Köylüye Kaldı

Gümüşhane’nin seçmen ve hane sayısı bakımından merkez ilçeye bağlı en büyük köylerinden olan Dibekli Köyü’nde yaşayan vatandaşlar yıllardır söz verilmesine rağmen bir türlü yapılmayan yayla yolunu, son çare olarak kazma kürek ile taş sökerek kendileri yapmaya başladı.

Gümüşhane 11.08.2018, 10:00
Yol Yapımı Köylüye Kaldı
banner400

Gümüşhane’nin seçmen ve hane sayısı bakımından merkez ilçeye bağlı en büyük köylerinden olan Dibekli Köyü’nde yaşayan vatandaşlar yıllardır söz verilmesine rağmen bir türlü yapılmayan yayla yolunu, son çare olarak kazma kürek ile taş sökerek kendileri yapmaya başladı.

Yaşlı, genç, çocuk demeden kazma-kürekle yayla yollarını kendi elleri ile yapmaya çalışan köylüler, yıllardır talep etmelerine rağmen yapılmayan ve daima yetkililer tarafından çeşitli bahanelerle oyalandıklarını söyleyerek artık son çare olarak kendi yollarını yapmaya çabalıyorlar.

Gümüşhane Merkez İlçeye Bağlı ve seçmen sayısı bakımından Gümüşhane’nin en büyük köylerinden biri olduklarını vurgulayan köylüler, ‘’Yıllardır bir yayla yolumuzu yaptıramadık. Her seçimde Hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza karşılıksız en çok desteği veren köylerden biriyiz. Ancak yıllardır tüm girişimlerimize rağmen bir yayla yolumuz bile hala yapılmıyor. Kapısını çaldığımız yetkililer bize söz vermesine rağmen bahanelerle bizi oyalıyor. Köyümüze kış yaklaşırken bir iş makinesi yollanıyor. Göz boyarcasına biraz çalıştıktan sonra alıp geri götürülüyor” şeklinde konuştular.

“Artık Verilen Bu Yalan Sözlere Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

Artık verilen bu yalan sözlere dayanacak güçlerinin kalmadığı belirten köylüler ‘’ Yılardır bu talebimizi yok sayanlara inat köylüler olarak bir araya gelip genç, yaşlı, çocuk demeden çalışmaya başladık. Kimse bizi yok saymasın. Ülkemiz eski Türkiye değil. Kurumlarımız her türlü makine ekipmana sahip. Neden bunları vatandaştan bu ülkenin asıl sahibi olan emektar insanlardan esirgercesine davranıyorlar. Ülkemizin her dağına taşına kuş uçmaz kervan geçmez denilecek yerlere, yaylalara bile kolayca beton ve asfalt yollar yapılıyor. Biz ise Gümüşhane’ye 23 km uzaklıktaki 200 haneli en büyük köylerden biri olan köyümüze 3 km’lik yaylamıza yıllardır bir yayla yolu yaptıramıyoruz. Sadece bizim köyümüz değil Şiran-İkisu yol güzergâhı üzerinde olan köylerde aynı sorunla karşı karşıya kalıyor” dediler.

“Neden Kendi Yaylamız Varken Biz Başkalarına Muhtaç Olalım”

Her yıl kendi emekleriyle yaylaya ücretli bir çoban tutup hayvanlarını burada yetiştirdiklerini söyleyen köylüler, “Son yıllarda artık çoban bile yaylamızda gelip durmuyor. Bulduğumuz çoban 3 bin TL’den fazla maaş vermemize rağmen ‘Yaylanızın yolu bile yok bir ihtiyacımızı bile günü birlik gelip göremiyoruz’ diye kimse gelip durmak istemiyor. Bizde artık hayvanlarımızı çobanların durduğu başka köylerin yaylarına rica minnet götürüyoruz yılardır” ifade ettiler.

“Kimse Bu İnsanları Yok Saymaya Kalkmasın”

Yetkililere son kez seslendiklerini belirten köy halkı, “Artık kimse bu insanları oyalamasın. Kimse bizi yok saymaya çalışmasın. Bizlere verilen sözler tutulsun. Devletimizin imkânlarını bu köylülerden esirgemeye kimsenin hakkı yok. İnsanlar uzaya çıkmak için çalışmalar yaparken biz hala köylülerimize ve ülkemize hizmet edecek 3 km’lik bir yolumuzu yaptıramadığımız için kazma küreklerle sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Yıllardır özlemini çektiğimiz bu yolun bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Bunun için başta göreve geldiği günden itibaren her daim bu şehre hizmet etmek için koşturan Gümüşhane Valimiz Okay Memiş ve Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz’şeklinde konuştular.

 

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46