banner333

banner309

Yeni su depolarının yer teslimi yapıldı

Gümüşhane Belediyesince şehrin artan su ihtiyacını karşılamak için İller Bankası’nın Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında yapmayı planladığı 5 yeni su deposunun yer teslimi yüklenici firmaya yapıldı.

Gümüşhane 27.05.2015, 09:06 27.05.2015, 13:00
Yeni su depolarının yer teslimi yapıldı
banner400
Belediye Başkanı Ercan Çimen, İller Bankası Trabzon Bölge Müdürü Salih Devran, İller Bankası Trabzon Yapım Uygulamaları Müdürü Elif Pul, İller Bankası Trabzon Bölge Müdürlüğü teknik ekipleri ile Gümüşhane Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Hikmet Kaya, Fen İşleri Müdürü Serkan Öztürk ve yüklenici firma sahibi Musa Mallı’yı makamında kabul ederek, proje üzerinde fikir alışverişinde bulundu. 
Başkan Çimen, yapılacak olan su depolarının kısa sürede tamamlanacağını ifade ederek, depoların tamamlanmasının ardından şehirde su sıkıntısının kalmayacağını belirtti. 
Bahçecik Barajı ve yeni su depoları ile şehrin kaliteli suya kavuşacağını belirten Başkan Çimen, “Şehrimizin içme suyu kireçli ve kalitesiz. Bu nedenle şehre kaliteli ve cazibeli kaynak suyu kazandırma çalışmalarımız kapsamında Bahçecik Barajı projemize ek olarak yeni su depoları yapıyoruz. Bunun yanında Deveboynu’ndan da cazibeli kaynak suyunu şehrimize kazandıracağız. Yapacak olduğumuz bu depolar sayesinde şehrimize su sıkıntısı olmayacak. Gerek otomasyonları, gerekse terfi hatları ile bu depolar su sıkıntımızı büyük oranda azaltacak. Bahçecik Barajımızın da yapılmasıyla şehrimiz hem kaliteli suyuna kavuşacak hem de su sıkıntısı yaşamayacak” dedi. 

Başkan Çimen, su depolarının yaklaşık olarak 2 milyon 800 bin liraya mal olacağını kaydederek, “Belediye Başkanı Ercan Çimen, şehrin kaliteli içme suyuna kavuşması için başlatmış oldukları çalışmaların bir ayağının da su depoları olduğunu ifade ederek, “5 yeni su deposunun ihalemiz 13 Mayıs tarihinde sonuçlandı. Yer teslimini de yaptık. Firmamız çalışmalarına başladı. Çalışmalar Bahçecik Barajı ve artıma tesisine bağlantılı şekilde yapılacak. Bu çalışmalarımız sonunda şehrimizin en az en az 100 yıllık içme suyu sorununu da çözeceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39