banner333

banner309

Yeni Devlet Hastanesinde sona yaklaşılıyor

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yapımı tamamlanan yeni Devlet Hastanesinin geçici kabulünün yapıldığını, hastaneye giden yolun ise bir ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Gümüşhane 28.09.2016, 18:35 28.09.2016, 18:37
Yeni Devlet Hastanesinde sona yaklaşılıyor
banner400

 Yeni devlet hastanesinin bir an önce hizmete açılması için Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Maliye Bakanı Naci Ağbal olmak üzere iki bakanı Gümüşhane’ye getirdiklerini belirten Memiş, “Hastanenin çoktan bitmiş olması gerekiyordu. Sorunu ben kucağımda buldum. Devlette devamlılık vardır. Bizler bunun çabası içerisindeyiz. Bu nedenle yapımı tamamlanan hastanemizin öncelikle geçici kabulünü yaptık” dedi.


“YOLUNU DA BİZ YAPACAĞIZ”

Memiş, hastanenin yolunu kendilerinin yapacağını ifade ederek, “Sayın Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın ziyaretinden sonra, Sayın Bakanımız 2 milyon lira ödenek gönderdiler. Aslında bizim ihtiyacımız 5 milyon lira. Biz bu yola başladık ve bir ay içerisinde Allah nasip ederse yolu bitireceğiz. Diğer bir yol olan ve Alemdar köyüne giden yolu Belediye, Özel İdare ve Gümüştaş Madenciliğin de katkılarıyla üniversite yurduna kadar giden yolumuzu da betonlayarak sağlıklı duruma getirdik” açıklamasında bulundu.

“BELEDİYEYİ DE SUÇLAYAMAYIZ”

Yol için belediyeyi suçlamadıklarını kaydeden Memiş, şu ifadeleri kullandı:

“Yol belediyenin sınırları içerisinde. Ancak, yapmadı diye de suçlayamayız. Çünkü belediyenin de gücü yetmiyor. Belediye, ödeneğini o yola harcama gibi bir durumu olsaydı, diğer işlerini yapamaz bir duruma gelebilirdi. Bu nedenle biz, ihalesini yaptık. Cumartesi, Pazar demeden çalışmalarımız sürüyor ve en çok bir ay içerisinde hastanemizin yolunu bitireceğiz. Yolu bitirdikten sonra da gönül rahatlığıyla hastanemizi hizmete açacağız.”

“SARI KÖPRÜ DE YAPILIYOR”

Eskibağlar Mahallesi’nden yeni hastaneye bağlantı sağlayan köprünün Devlet Su İşleri tarafından yıkılarak yeni bir köprünün de yapımının hızla sürdüğünü kaydeden Vali Memiş, açıklamasını şöyle tamamladı:

“İnsanımızın sağlığını çok önemsiyoruz. Bu nedenle hastanemize giden yolun öncelikle sağlıklı olmasını istiyoruz. DSİ, Harşit Çayı üzerinde bulunan Sarı Köprü diye adlandırılan köprüyü yıkarak yerine çok sağlıklı ve güzel bir köprü yapımını hızla sürdürüyor. Köprünün ve yolun yapımının tamamlanması halinde hastanemizi de hizmete açmış olacağız. Yeni köprü ve yeni yolla birlikte herhangi bir trafik karmaşasına neden olmadan insanlarımız hastanemize çok rahat gidebilecekler.”

43 MİLYON LİRA

Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi 2012 yılında 43 milyon lira bedel üzerinden ihale edilerek Eskibağlar Mahallesi Çemberli tarla mevkiinde yapılmaya başlanıldı. Hastane 8 katlı olup 6 bloktan oluşuyor. Yeni hastane 30 kişilik yoğun bakım, 10 lokal ameliyathane ve hemodiyaliz gibi 64 tane polikliniğin yanı sıra kafeterya ve otoparktan oluşuyor. Ayrıca 300 yatak kapasitesi olan hastane mevcut hastaneye göre daha modern bir yapıya sahip olacak.

Kaynak: gumushaneolay.com

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38