banner333

banner309

Vali Yavuz'un 1 Mayıs Mesajı

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle bişr mesaj yayınladı.

Gümüşhane 01.05.2015, 01:05 01.05.2015, 01:07
Vali Yavuz'un 1 Mayıs Mesajı
banner400
Vali Yavuz mesajında ;"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, gece gündüz demeden çalışarak, ülke ekonomimize ve toplumsal refahımıza katkı sağlayan işçi kardeşlerimiz için oldukça önemli bir gündür.
 
Alın teriyle geçimini temin eden milyonlarca çalışanımızın, birlik ve dayanışma içerisinde hak ve taleplerini dile getirerek sesini duyurduğu 1 Mayıs günü, ülkemizde 2008 yılında "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edilmiş, 2009 yılında TBMM’de kabul edilen yasa ile de resmi tatil ilan edilmiştir.
 
Alın terini ve emeği kutsal sayan, Peygamber Efendimizin “İşçinin ücretini alın teri kurumadan veriniz.” hadis-i şerifi gereğince hareket ederek, çalışanına ve işçisine emeğinin karşılığını zamanında vermek konusunda hassasiyet göstermiş bir milletin evlatları olan bizler, kapitalizmin tüm dünyada uygulamaya çalıştığı insanlık dışı anlayışın tersine, Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın.” nasihatine de kulak vererek, insan öncelikli bir çalışma sistemi kurulması ve işçilerimizin hayat standartlarının daha da yükseltilmesini temenni ediyor ve bunun için çalışıyoruz. Bu anlamda gerçekleştirilen ve işçilerimizin sorunlarının diyalogla çözüme kavuşturulmasına vasıta olarak gördüğümüz 1 Mayıs etkinlikleri, maalesef yıllarca aşırı gruplar tarafından istismar edilmiş, günün anlam ve önemi hiçe sayılarak toplumsal huzurumuzun hedef alındığı bir gün haline getirilmiştir. Sağduyusu ve feraseti ile üzerinde oynanan oyunları bozan Aziz Milletimizin işçi evlatlarının, yine bu şuurla hareket ederek şer güçlere fırsat vermeyeceğine ve 1 Mayıs’ın amacına uygun olarak bayram havasında, toplumsal barışa da katkı sağlayacak şekilde kutlanacağına yürekten inanıyorum.
 
Bu duygu ve düşüncelerin eşliğinde, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük önemi olan çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum" dedi.
 
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46