banner333

banner309

Vali Yavuz'dan Turizm Haftası Mesajı

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz,Turizm Haftası Dolayısıyla Mesaj yayınladı.

Gümüşhane 15.04.2015, 16:20 15.04.2015, 16:24
Vali Yavuz'dan Turizm Haftası Mesajı
banner400

 Mesaj Şu Şekilde;

“Ülkemizde turizm bilincini geliştirmek ve halkımızın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla, 1976 yılından itibaren her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasını Turizm Haftası olarak kutlamaktayız.

Ülkelerin ve şehirlerin ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, farklı kültürlerin birbirini tanımasına ve kaynaşmasına da vesile olan turizm, Gümüşhane’nin, kalkınma hamlesindeki birinci önceliğidir.

Yaylaları, tarihi konakları, mağaraları, kaleleri, gölleri, şelaleleri, tarihi Süleymaniye Mahallesi, yöresel tatları ve ürünleriyle Gümüşhane, son yıllarda ulaşım sorununun da büyük oranda giderilmesiyle birlikte önemli bir fırsat yakalamıştır. Ülkemizin genelinde olduğu gibi Karadeniz Bölgesi’nde de yaşanan turizm hareketliliğinden, yeni turizm sezonu ile birlikte Gümüşhanemiz de istifade etmeli ve belki birkaç sene sonra yüz binlerce turistin akınına uğrayan bir turizm cenneti olmalıdır.

Temiz ve sakin doğasıyla ülkemizin ender bölgelerinden olan ilimiz, şehir hayatının stresinden uzaklaşarak rahat bir nefes almak isteyenler için harika bir liman olma potansiyeline sahiptir. Binlerce yıldır üç dinin bir arada yaşadığı Eski Süleymaniye Mahallesi’ndeki yol yapım ve restorasyon çalışmaları da tamamlandığında, hem tarih hem de inanç turizmi açısından önemli bir merkez Gümüşhane’ye kazandırılmış olacaktır. Kamu ve özel sektör aracılığıyla tarihi konakların restore edilerek kullanılabilir hale getirilmesi ve yapılacak yatırımlarla ilimizin konaklama kapasitesinin artırılması da bu anlamda büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple, Gümüşhane’nin turizm alanında hak ettiği noktaya gelmesi, gelişmişlik düzeyinin artırılması ve insanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, yatırımcılarımız, sivil toplum örgütlerimiz(STK) ve esnaflarımız el ele vererek birlikte hareket etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizde ve Gümüşhane’de turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi dileğiyle Turizm Haftası’nı kutluyorum.”

 

                                                                                                                                                             Yücel YAVUZ

                                                                                                                                                                    Vali

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09