banner333

banner309

Vali Yavuz: Şehre Fayda Sağlayacak Yönlendirmeler Yapılmalı”

Gümüşhane İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Yücel Yavuz başkanlığında toplandı.

Gümüşhane 28.01.2015, 08:13 28.01.2015, 08:16
Vali Yavuz: Şehre Fayda Sağlayacak Yönlendirmeler Yapılmalı”
banner400

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İŞKUR Gümüşhane İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, istihdam ve mesleki eğitim kurulu olarak şehre fayda sağlayacak yönlendirmelerin yapılması gerektiğini belirterek, “Daha sistemli çalışmamız lazım. Düzenleyeceğimiz kursları vatandaştan gelen talebe göre değil de biz belirleyeceğiz. 200’ e yakın kurs görmüş kızımız var, genç hanım var evde oturuyor. Bunları keşfedeceksiniz, bunları çağıracaksınız ikili üçlü kombinasyon kurup iş sektörü oluşmasına destek vereceksiniz, şöyle şöyle imkanlarımız var, kiralama imkanımız var veya kiralayın biz de destek verelim diyeceksiniz. Bu an itibariyle bile turist akışı olmasa bile dışarıdan gelen üniversite öğrencilerinin oluşturduğu bir potansiyel mevcut. En az dört-beş tane gümüş satış dükkânının çarşı havasında yan yana olmasında fayda var. Bunun yapılması lazım aksi halde hiçbir şeyi değiştiremeyiz. Olmazsa olmazdır bu. İllaki kamu kurumunda istihdam değildir. Kendi işini kurması da istihdamdır, yanında iki üç elaman çalıştırması da istihdamdır. Yönlendirip teşvik etmedikten sonra mesafe alamayız. Gümüşün satış ortamını oluşturmazsak verdiğimiz eğitimin hiçbir faydası olmaz” dedi

Vali Yavuz önümüzdeki günlerde eksik noktaların tespiti amacıyla tur operatörleri ile toplantı yapacaklarını belirterek “Tur operatörleri ile toplantı yapıp, Gümüşhane’de ve ilçelerimiz de neyimiz eksik, bunları tespit edeceğiz ve bu konun halli noktasın da kamu gücünü nasıl gerekiyorsa öyle kullanacağız. Bir organize heyet kuracağız, üniversite yurtları kapandığı gün, bir hafta süre vereceğiz ve turistleri ağırlayacak hale getireceğiz okullar açılıncaya kadar. İki buçuk üç aylık dönemde bizim yatak kapasitemiz tahminen 800-900 civarında olur. Bu kısa vadede bize yeter” dedi.

Vali Yavuz bir farkındalık oluşturması gerektiğini ifade ederek “İstihdam kurulunun esas görevi bu memlekette özel sektörün girişimcilik anlamındaki hevesini ve heyecanını canlandırabilmek olmalıdır. Zaten bu sağlandığı takdirde istihdam sorunu kendiliğinden çözülecektir” dedi.

Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ise kurul üyelerine yaptığı sunumla dönem sonu itibariyle yapılan çalışmaları aktardı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09