banner333

banner309

Vali Memiş Talep ve Önerilerini Dile Getirdi.

Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen,  Küçük Sanayi Sitesi ve otogar esnafıyla bir araya gelerek, mevcut alanda AVM yapılacak olması münasebetiyle, esnafın yeni yerleri konusundaki talep ve önerilerini dinlediler.

Gümüşhane 01.03.2017, 12:54 01.03.2017, 12:58
Vali Memiş Talep ve Önerilerini Dile Getirdi.
banner400

Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen,  Küçük Sanayi Sitesi ve otogar esnafıyla bir araya gelerek, mevcut alanda AVM yapılacak olması münasebetiyle, esnafın yeni yerleri konusundaki talep ve önerilerini dinlediler.

Otogardaki lokantada gerçekleştirilen toplantıya, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Jandarma Yarbay Faruk Akıncı, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yusuf Kullukçu, otogar ve Küçük Sanayi Sitesi esnafı katıldı.

Toplantıda, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yusuf Kullukçu’nun ardından yaptığı konuşmada, bir kentin gelişmesinde veya geri kalmasında o kentte yaşayan insanların ve o kenti yönetenlerin sorumluluğu olduğunu belirten Sayın Valimiz, “Eğer yaşadığınız memleket gelişmiş bir memleketse orada katkınız vardır ama memleketiniz yeterince gelişmemişse onda da sorumluğunuz vardır.  Ben bu ilin Valisi olarak daha nitelikli kamu personeli ile çalışmak istiyorum. Sizlere eşit, kaliteli hizmet yapabilmem için nitelikli kamu personeline ihtiyacım var. Çocuklarınızın eğitimini daha iyi yapabilmem için, çocuklarınızı Türkiye’nin daha popüler okullarına gönderebilmem için daha iyi öğretmene ihtiyacım var. Sizlere iyi asayiş hizmetlerini sunabilmem için daha nitelikli polislere ihtiyacım var.  Sizlerin hizmetlerini faaliyete geçirebilmem, hedeflerimi yerine getirebilmem için çok daha iyi nitelikli teknik elemana, mühendise ihtiyacım var.  Sizlerin sağlığını koruyabilmem için ve sizlere kamunun sağlık hizmetlerini daha iyi sunabilmemi için daha nitelikli hekimlere ihtiyacım var. Peki bu insanlar nasıl gelir? Bu insanlar şehir, şehircilik, kentleşme açısından kentleşmesini tamamlamış sosyal donatıları olan bölgelere giderler. Eğer bu özellikleri yoksa bir yerin, o memlekette nitelikli personel tutamazsınız. Bunun için sosyal donatılara ihtiyacımız var. Bunlardan bir tanesi de alışveriş merkezi.” diye konuştu.

Gümüşhane’de 20 bine yakın üniversite öğrencisi, binlerce kamu personeli bulunduğunu ancak bu insanların hafta sonu aileleri ile gidebilecekleri çok az mekan olduğunu dile getiren Sayın Valimiz,  “O zaman bir şeyler yapmamız lazım. Ortaklaşa istişare edelim, çaba gösterelim ve bir şeyler yapalım. Sosyal donatı alanlarını yapmak bizim devlet olarak vazifemiz. Gümüşhane’ye yönelik hedeflerimiz var.” dedi.

Ulaşılabilir olmanın çok önemli olduğunu, ulaşılabilir olmanın bir kenti aynı zamanda yaşanabilir de kılacağını vurgulayan Sayın Valimiz, “Bütün şehirler batıya doğru gelişir. Gümüşhane’nin de özellikle gelişim alanı Trabzon istikametidir. Şehrin yayılımına baktığınızda Bayburt istikametine yayıldığını görüyoruz. Ama şehrin kamu yatırımlarını biz dengeli bir şekilde dağıtmaya gayret ediyoruz. Gümüşhane butik bir kent olsun istiyoruz ve belediyemizle ortaklaşa çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresi’nin başı olarak aynı zamanda yerel yönetimin de başı olduğunu kaydeden Sayın Valimiz, “Yerel yönetimin başı olarak hedeflerim var. Gümüşhane’deki değişimi göreceksiniz. Turizm ile ilgili hedeflerim var. Süleymaniye Mahallesi, Tomara Şelalesi ve Limni Gölü gibi turistik yerleri göreceksiniz. Bir yıl içerisinde asfaltı tamamlanmamış köy yolu bırakmayacağız. Gümüşhane’yi büyüteceğiz. Şu karşıda gördüğünüz binaların dış cephesini boyatacağız. Süleymaniye Mahallesini Doğu Karadeniz’in Safranbolu’su haline getireceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Hastanenin yolunu Allah nasip ederse bitireceğiz ve orayı birkaç ay içinde açacağız.” diye konuştu.

Alışveriş merkezlerinin yerli ve milli unsurlar olduğunun altını çizen Sayın Valimiz,  “Alışveriş merkezleri bizim medeniyetimize aykırı bir yer midir? Alışveriş merkezleri gayri millî midir? Bu soruların tek cevabı var, hayır. Alışveriş merkezleri yerli ve milli unsurlardır. Dünya’nın en eski alışveriş merkezi İstanbul Kapalı Çarşı’da yapılmıştır. Peki İstanbul Kapalı Çarşı yerli midir? Tabii ki yerli ve millidir. Dolayısıyla alışveriş merkezleri ile ilgili algıya dikkat edin, insanların buna ihtiyacı var. Belediyemiz ihaleleri yaptı. Bu iş kolay işler değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Bütün işleri istişare ederek yaptıklarını kaydeden Sayın Valimiz, “Bütün işlerimizi istişare ederek yapıyoruz.  Otogarın yerine de siz karar verin. Sizler inisiyatif alın. Harcanan paralar cebimizden değil. Kamu kaynağını harcıyoruz, bu paraları harcarken dikkatli olmalıyız. Bizler buradayız ve sizlerle istişare etmek zorundayız. Bu tür stratejik kararlara kent karar verir. Görev her ne kadar bizde de olsa buna sizler karar vereceksiniz.” şeklinde konuştu.

Hızlı hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Sayın Valimiz, “1-2 ay içerisinde yeni otogar yerinin belli olması gerekiyor. Sanayi sitesinin yerini de 1-2 ay içerisinde tamamlamak gerekiyor. Buraları en geç mayıs ayında müteahhit firmaya verip, temellerini atmak lazım. Buraya çok güzel bir alışveriş merkezi yapalım. Bütün bölgenin imrenerek baktığı, ilçelerimizden buraya gelen vatandaşlarımızın artık bir şeyler bulacağı, insanların benimsediği bir il olacağız. Gümüşhane’nin geleceği var. Bunun için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Belediyemiz ile beraber çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız ve esnaflarımız ile ortak çalışıyoruz. Bu ilin Valisi olarak, siyasi kimliği olamayan bir kişi olarak sizden destek bekliyorum. Hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz.” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

Toplantıda daha sonra otogar ve Küçük Sanayi Sitesi esnafı söz olarak talep ve önerilerini dile getirdiler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59