banner333

banner309

Vali Memiş Şehit Aileleri Ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Polis Haftası münasebetiyle şehit aileleri ve gazilerimiz için İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen yemeğe katıldı.

Gümüşhane 11.04.2018, 10:00
Vali Memiş Şehit Aileleri Ve Gazilerle Bir Araya Geldi
banner400

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Polis Haftası münasebetiyle şehit aileleri ve gazilerimiz için İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen yemeğe katıldı.

Yemeğin sonunda yaptığı konuşmada Türk Polis Teşkilatımızın Polis Haftasını kutladığını belirten Vali Memiş,” Ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimize kahraman polislerimize Allahtan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Her mesleğin kendine göre zorlukları vardır. Dolayısıyla meslekler arasında fazla ayrımcılık yapmak çok doğru olmayabilir. Lakin bir takım meslekler var ki diğer mesleklere oranla daha fazla risk taşır. Özellikle polis teşkilatımızın mensupları hırsızla, kapkaççıyla, namussuzla, teröristle, ahlaksızla karşı karşıya kalan bir mesleği ifa ediyorlar. Toplumun dışına atılan hiçbir zaman tasdik edilmeyen şahıslarla mücadele eden çok değerli polis kardeşlerimizin görevinin çok zor olduğunu yakinen biliyorum. Çünkü benim kız kardeşimde bir polis memuruyla evli ve ondan da çok iyi biliyorum ki polis eşi olmakta bir o kadar önemli ve zor bir iştir. Polislik gerçekten fedakârlık ve özgüven isteyen bir meslektir “dedi.

Kanunlarla devleti ve Sayın Cumhurbaşkanımızı temsil etme görevinin olmasına rağmen, vatandaş nazarında polis memurumuzun çok daha fazla devletin sorumluluğunu omuzunda taşıdığını İfade eden Vali Memiş,” Bu yüzden polis teşkilatlarımızın halka dengeli adaletli ve duyarlı olması lazım. Polisin çıkar gruplarının polisi olmaması lazım. Polisin herkesin polisi olması lazım. Polis gücü yetenlerin değil hiç kimsesi olmayan herhangi bir gücü olmayan insanların polisi olmalı. İktidara, muhalefete herkese eşit mesafede olması gereken kamu görevlileri olarak hepimiz böyle olmalıyız. Emniyet mensuplarımızın bu dengeyi çok daha iyi kurması lazım. Vatandaşlarımızı incitmeden vatandaşlarımızı küstürmeden hareket etmeniz çok önemli. Bir trafik polisi arkadaşımızın nezaketli davranışının geri dönüşünü ben alıyorum. Ama kaba saba bir davranışında geri dönüşünü alıyorum. Bunu çok önemsiyorum. Onun için suçlulara, terör odaklarına karşı bir şahin gibi olacağız ama diğer vatandaşlarımıza, çocuklarımıza güler yüzlü ve şefkatli olacağız. Amirlerimiz de personelini kucaklayacak. Ben meslek hayatım boyunca polis memuru arkadaşlarımızın amirleri ile ilişkilerinde hep sorunlar olduğunu müşahede ettim. Gümüşhane de İl Emniyet Müdürümüz Ömer Faruk Bey’le birlikte bu sorunların aşıldığını görüyorum ve daha iyi noktalara gelmesini temenni ediyorum. Herkes bizim arkadaşımız kardeşimiz. Hepimiz çalışma arkadaşıyız. Lakin disiplin arz eden bir mesleğin mensubu olduğunuzu da hiçbir zaman unutmayacaksınız. Bu dengeyi hep birlikte kuracağız. Şımarıkça bir davranış polis memurunu yakışmıyor. Hiçbir kamu görevlisine yakıştırmam” diye konuştu.

Her vatandaşımıza bir polis memuru görevlendiremeyeceğimizi, mevcut personel sayımızla Gümüşhane’deki asayiş olayları ve diğer olaylara müdahale ettiğimizi belirten Vali Memiş,” İlimiz çok şükür asayiş olayları bakımından Türkiye’nin en güvenli illerinin başında geliyor. Burada sizlerin sarf ettiği özverili ve fedakar çalışma temponuzun çok büyük önemi var. Bir o kadar da Gümüşhane de yaşayan vatandaşlarımızın kanunlara, nizama ve hukuka uygun hareket ettiğinin de bir göstergesi. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Gümüşhane de yaşayan vatandaşlarımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü bu kenti hep birlikte yönetiyoruz. Siyasilerimizle, yerel yöneticilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, kamu görevlilerimizle hep birlikte yönetiyoruz. Gümüşhane’nin hakikaten çok nitelikli çok kaliteli insanları var. Hem merkezinde hem de ilçelerinde. Kelkit ’de, Şiran’da, Köse’de, Kürtün’de, Torul’da çok mümtaz şahsiyetler var. Vatanına milletine çok bağlı insanlar. Bu insanları koruyup kollamak hizmet etmekte bizim bahtiyarlığımız ve şansımızdır diye değerlendiriyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Polis Evi’nde düzenlenen yemeğin ardından Vali Memiş, şehit yakınları ve protokol üyeleriyle beraber şehit kabirlerini ziyaret etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37