banner333

banner309

Vali Memiş: AVM Yapımına Başlıyoruz

GÜSİAD Arge Biriminden Cemil Özden ve birim temsilcileri ile Gümüşhane Sanat Atölyesi Tiyatro Kulübü Başkanı Mesut Budak ve kulüp üyeleri Vali Okay Memiş’i makamında ziyaret ederek yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gümüşhane 06.01.2018, 11:00
Vali Memiş: AVM Yapımına Başlıyoruz
banner400

GÜSİAD Arge Biriminden Cemil Özden ve birim temsilcileri ile Gümüşhane Sanat Atölyesi Tiyatro Kulübü Başkanı Mesut Budak ve kulüp üyeleri Vali Okay Memiş’i makamında ziyaret ederek yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Arge birimi ve kulüp üyeleri ile bir süre sohbet eden Vali Memiş hem GÜSİAD Arge biriminin hem de Gümüşhane Sanat Atölyesi Tiyatro Kulübü’nün yaptıkları işin çok önemli olduğunu belirterek, “Yaptığınız şey o kadar önemli ve değerli ki. Sizi tebrik ediyorum.  Ne istiyorsanız yapalım. Ben bu kente geldiğimde bu kentte sinema yoktu. Biz bu kente sinemayı kazandırdık. Bu kenti Türkiye ile entegre ettik. Dünya ile de entegre etmeye çalışıyoruz. 2 bin lira ile 5 bin lira arasında maaşla yaşayan mutlu insanların yaşadığı bir kent Gümüşhane” dedi.

Gümüşhane’de hizmet kalitesini arttırmak istediklerini ifade eden Vali Memiş, “İyi hizmet etmek istiyoruz. 300 bin turisti yakaladık biz bu ilde. Limni’ye 10 bin kişi geliyordu. Yol yaptık, düzenleme yaptık. Yalnızca Limni’de 100 bin kişi oldu bu sene turist sayısı. Tomara Şelalesi, Karaca Mağarası aynı şekilde. Süleymaniye mahallesinin yolunu yaptık. Elektriğini, doğalgazını, kanalizasyon sistemini yaptık. Bir de butik oteli yapacağız inşallah. Devlet daha ne yapsın. İlimizde özel sektörün maalesef fazla gücü yok. Önce devlet yapacak, akabinde özel sektör gelecek” diye konuştu.

Gümüşhane’de daha çok sosyal alana ihtiyaç olduğunu vurgulayan Vali Memiş,  “Bu gençler sosyal alanlara gitmeli. Bu gençleri dünyadan bihaber yetiştiremezsiniz. Hem milli, manevi değerlere uygun hem de ilim ve teknoloji ile yetiştireceğiz. Ben valilik olarak kodlama projesini ilin her yerinde uyguluyorum. Türkiye’de Rize, Manisa ve Gümüşhane olmak üzere 3 il uyguluyor bunu. Çocuklarımızı öyle yetiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en şık AVM’lerinden birinin Gümüşhane’ye yapılacağını dile getiren Vali Memiş, “AVM yapımına başlıyoruz. Belediye yapacak. Biz öncülük edeceğiz. Dünyanın ilk AVM’si olan Kapalıçarşı bizim yerli, milli unsurumuz. Bu kentle ilgili hayallerimiz var. Bu kent geleceği olan bir kent. İnsan yapısı son derece kaliteli. Ben markalar istiyorum be kentte. Burası üniversite kenti. Öğrenci sayımızı arttırarak bu şehri büyüteceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38