banner333

banner309

Ülkü Ocaklarından kan bağışı

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl teşkilatı, Türk Kızılay’ının kan bağışı kampanyasına 35 kişiyle katılarak destek verdi.

Gümüşhane 10.11.2017, 17:31
Ülkü Ocaklarından kan bağışı
banner400

Ülkü Ocakları İl Başkanı Salih Taşcı, beraberinde il yöneticileri ve 35 kişilik üniversite öğrencileriyle birlikte, PTT önünde bağış toplayan Kızılay aracında kan bağışında bulundu.

Kan bağışının ardından bir açıklama yapan Başkan Taşcı, Genel Başkan Olcay Kılavuz'un talimatı ile Türk gençliğini uyuşturucu ve madde bağımlılığından kurtarmak adına büyük bir savaş ve mücadele içerisinde olduklarını söyledi.

Taşçı, “Genel Merkezimizin başlattığı 'Yeni Cephemizin Adı Uyuşturucu ile Mücadele Platformu' kapsamında 'Damarlarındaki asil kanı kirletme' sloganı ile yola çıktığımız ve gururumuz hemşerimiz liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in 'Gerekirse Cepheden Cepheye Kan Naklederiz' sözünü şiar edinerek bugün burada toplanmış bulunmaktayız" dedi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türk gençliğini de avuçlarının içine alarak etkisiz hale getirmek isteyen uyuşturucu çetelerinin ve bunlarla ilişkili odakların kirli oyunlarına devam etmekte olduğunu kaydeden Taşcı, “Türkiye'nin her ilinde ve ilçesinde uyuşturucu ile savaşıyoruz. Bu işi bitirmenin kararlılığı içerisindeyiz. Gençliği bu bataklıktan ve bu ateş çemberinden çıkartmamız gerekiyor. Özellikle ortaokul ve lise genci arkadaşlarım; sizler bir takım oyunlara ve planlara asla izin vermeyeceksiniz. Çok gencimizi heba ediyorlar, heder ediyorlar. Maalesef PKK'yı güçlendiriyorlar, bazı terör örgütlerini güçlendiriyorlar. Askerimize, polisimize bir kurşun olarak geri dönüyor. Burada bir kez daha şunları ifade etmek isterim ki şehitler diyarı Gümüşhane'mizde uyuşturucu ile amansız savaşımız devam edecektir. Türk gençliğini her türlü zararlı alışkanlıklardan koruyacağız, Türk milletinin geleceğinin teminatı olan Türk gençliğinin uyuşturucudan uzak durmasını istiyor ve bunu başaracağımıza inanıyoruz. Güçlü Türkiye’nin ancak temiz bir gençlikle oluşabileceğini ifade ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye'de kan bağışı oranının çok düşük seviyelerde olduğuna dikkat çeken Başkan taşcı, şöyle devam etti: “Halkımızda kan bağışı alışkanlığı ve bunun bilinci çok azdır. Bu nedenle, insanlarımızdaki kan bağışı alışkanlığını arttırmak için sosyal faaliyetler kapsamında Gümüşhane Ülkü Ocakları olarak bir kampanya düzenledik Türk milletine ve nerede ihtiyaç var ise gönüllü seferberlikle çalışan Türk Kızılay’ının ‘kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ çağrısına destek vermekten gurur duyuyoruz.”


Haber Kaynağı: Olay Gazetesi


 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46