banner333

banner309

Tuttur Kriteri Al Hibeyi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan Milli Tarım Projesi kapsamında 35 genç çiftçiye bin 398 koyun ve koç dağıtımı yapıldı.

Gümüşhane 03.12.2017, 12:03 03.12.2017, 16:38
Tuttur Kriteri Al Hibeyi
banner400

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan Milli Tarım Projesi kapsamında 35 genç çiftçiye bin 398 koyun ve koç dağıtımı yapıldı.

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, mezbahane bölgesinde düzenlenen dağıtım töreninde konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, kısa bir zaman içerisinde de bakanlıkça belirlenen kriterleri tutan genç çiftçilere 564 adet büyük baş hayvan dağıtımı yapılarak bu yılki hibe desteğinin tamamlanacağını söyledi.

147 Çiftçiye Hibe

Geçen yıl 147 genç çiftçiye hibe desteği sağlandığını belirten Birşen, “Kişi başına hibe desteğimiz yaklaşık 30 bin lira civarındadır. Yapılan bu destek tamamıyla hibe olup genç çiftçilerimizden herhangi bir katkı payı alınmamaktadır. Bu projelerimiz içerisinde küçük ve büyükbaş hayvancılık, örtü altı yetiştiriciliği, arıcılık, mantarcılık, kanatlı yetiştiriciliği ve bitkisel üretim gibi projeler bulunmaktadır” dedi.

“Kriterleri Tutturmak Gerekiyor”

Hibe desteğinde önce, genç çiftçilerin müracaatlarını aldıklarını ifade eden Birşen, şöyle devam etti: “Bunda Bakanlığımızın belirlediği bazı kriterler var. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayacak, 40 yaşından gün almamış olacak, öğrenci olmayacak, Bakanlığımızın belirlemiş olduğu 14 kalemlik bir kriter var; bu kritere göre bakanlığımızın vermiş olduğu bir kontenjan var. Geçen sene 147’ydi, bu sene 157 kişi oldu. Bunları kendi içerisinde biz Bakanlığımızın vermiş olduğu proje kontenjanına göre belirledik. Örneğin büyükbaşta 92 projemizi kabul ettiler. Küçükbaşta da 30 projemiz kabul edildi. Her projeyi kendi içinde puanlandırıyoruz. Burada kriterler köyde oturuyorsa ek puan alıyor. Eğer sertifikası, eğitimi varsa ekstra puan alıyor. Kadın çiftçilerimize ekstra puan veriliyor. Bunun gibi puanlama kriterleri var.”

“Vatandaşı Beklenmiyoruz”

İl genelinde bin 398 tane küçükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirdiklerini anlatan Birşen, “564 tane daha büyükbaş hayvan dağıtımı yapacağız bu ay içerisinde. Diğer projelerimiz tamamlanmak üzere. Seralar yapıldı, bitti. Ödemelerini yapıyoruz. Vatandaşı hiç bekletmiyoruz. Amacımız hem kırsalda yaşayan insanlarımızın gelirini artırmak hem kırsalda da istihdam sağlamak hem de köylerden şehre göçü bir nebze olsun durdurmak istiyoruz. Bu yönde Gümüşhane’de çok olumlu tepkiler aldık. Bu da bizi mutlu ediyor. Değişik sektörde çalışan genç çiftçilerimiz hayvancılığa çok merak saldılar. Takibini yapıyoruz. Bu desteklerimiz devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11