banner333

banner309

Türkiye Robinson Club yetkilileri Gümüşhane'de!

Gümüşhane Valisi Sayın Okay Memiş'in özel daveti üzerine ilimize Türkiye Robinson Clubleri yetkilileri Genel Müdür, Avukat Kaan Şahinalp ve İnsan Kaynakları Müdürü Fatih Serim geldi.

Gümüşhane 23.12.2016, 23:39 23.12.2016, 23:44
Türkiye Robinson Club yetkilileri Gümüşhane'de!
banner400

TURİZM İÇİN ROBİNSON CLUB GÜMÜŞHANE'DE

Gümüşhane Valisi Sayın Okay Memiş'in özel daveti üzerine ilimize Türkiye Robinson Clubleri yetkilileri Genel Müdür, Avukat Kaan Şahinalp ve İnsan Kaynakları Müdürü Fatih Serim geldi.

Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Işıl Restauratta yapılan tanıtım ve mülakat toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, İŞKUR İl Müdür Vekili Hasan Güler, Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Doğan, okul ve kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Mülakat toplantısında Türkiye Robinson Clubleri adına Genel Müdür Avukat Kaan Şahinalp "Otel zincirlerimiz ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü turizm sektörüne eleman yetiştirmek için işbirliği protokolü imzalamışlardır. Protokol ile 3308 sayılı yasaya tabi olarak aşçılık, servis elemanlığı ve önbüro elemanlığı mesleklerini gençlerimize kazandırmak istiyoruz. Amacımız ilk etapda kendi işletmelerimiz için, mesleğini Robinson standartlarında öğrenmiş, kaliteli, kalifiye ve disiplinli takım arkadaşı yetiştirmek ve belgelendirmek. Çırak olarak Robinson'da eğitime alınan gençler, kendi alanlarında uluslararası uzmanlık kazanmış kalfalar olarak mezun olmakta ve Robinson tarafından istihdam edilmektedir. Diğer bir amacımı, sosyal sorumluluk projemiz dâhilinde lise mezunu olamayan veya lise mezuniyet ile ilgili alanında çalışmayan, imkânsızlıktan ötürü liseden sonra ileri eğitiminden vazgeçen gençlerimize, meslek eğitimi ile ilgili iyi bir meslek ve altın bir bilezik sunmaktır. Türkiye'nin gelişime ihtiyacı olan bölgelerden genç insanlara eğitim ve fırsat vermek bizim en birinci görevimizdir." dedi.

İnsan Kaynakları Müdürü Fatih Serim başvuranlarda aranan şartlardan ve yapılacak eğitim hakkında bilgi verdi.

Serim "17-23 yaş arası, en az ilköğretim mezunu bay-bayanlara yönelik yapılacak eğitimde telin lojmanında ücretsiz konaklama yapılabilecek ve üç öğün ücretsiz yemek yiyebileceklerdir. Teorik eğitim kış döneminde, staj ise Nisan-Kasım ayları arasında olacaktır. Staj süresince aylık ücret verilecektir. 2016 yılında 990 TL aylık ücret ödenmiştir. Çıraklara bir ay ücretli izin verilmektedir. Sigorta tüm yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödenecektir.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan " Bu çalışma Milli Eğitim Bakanlığı ile  Robinson Clupleri işbirliği ve protokol ile  yaptığı bir çalışmadır. Öğrencilerimizin burada alacakları eğitim onların geleceklerine katkı sağlayacaktır. Elinde mesleği olmayan öğrencilerin meslek edecekleri bir alanda eğitim almaları kazandırılacaktır. Ayrıca bu eğitimleri almış Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu ve bu yıl mezun olacak öğrencilerimizi personel olarak alabileceklerdir. Bu bilgilendirmelerden dolayı misafirlerimize teşekkür ediyorum ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Yapılan tanıtım ve konuşmaların ardından toplantı mülakatla sona erdi.  

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11