banner333

banner309

TÜBİTAK Erzurum Bölge Sergisine 2 Proje İle Katılıyoruz

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji ve Tarih dallarında Orta öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenecek.

Gümüşhane 25.02.2014, 11:18 25.02.2014, 11:20
TÜBİTAK Erzurum Bölge Sergisine 2 Proje İle Katılıyoruz
banner400

 Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçları belli oldu.

“Katı Atık Alanlarının Bitkilerle Islah Edilmesi” ve “Bebekler İçin Güvenli Oda Takip Sistemi” konulu iki TÜBİTAK projemiz Gümüşhane’yi 2014 Yılı Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisine katılmak üzere Erzurum´da temsil edecek.

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 45.si düzenlenecek TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının ön değerlendirmeleri tamamlandı. Bölgelere göre sergilenecek projeler belli oldu.

İlimiz Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Biyoloji Öğretmeni Mehmet Şah Çelik’in rehberliğinde Biyoloji Dalında Fatıma Beyza Vural’ın hazırladığı “Katı Atık Alanlarının Bitkilerle Islah Edilmesi” ve Kelkit Yaşar İrfani Doğan Teknik Endüstri Meslek Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Mehmet Gümrükçü rehberliğinde Bilgisayar Dalında Özkan Koç ile Faruk Fidan’ın hazırladığı “Bebekler İçin Güvenli Oda Takip Sistemi” projeleri ile Gümüşhane’yi Erzurum’ da temsil edecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Yarışmaya 39 projeyle başvuran ilimizin 2 projesi Erzurum bölgeye davet edildi. Gümüşhane ilinden çağrılmış olan projelerin İmam Hatip Lisesi’nden ve Endüstri Meslek Lisesi’nden seçilmesi öğrenci motivasyonu açısından da önem arz etmiş ve bu okul öğrencileri ve öğretmenleri tarafından sevinçle karşılanmıştır.

Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Yaşar Gül ve Kelkit Yaşar İrfani Doğan Teknik Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Yılmaz Çakıcı; TÜBİTAK tarafından düzenlenecek bir organizasyonda yer almanın mutluluk verici olduğunu belirterek projede yer alan öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

İki okulumuzun projeleri 17-20 Mart 2014 tarihleri arasında Erzurum’da açılacak olan sergide görücüye çıkacaktır. 

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı; “39 proje ile katıldığımız TÜBİTAK’ın bu yarışmasında 2 projenin sergiye seçilmesi istediğimiz ve beklediğimiz bir neticede olmasa da bu projeyi hazırlayan okullarımızı müdürleri şahsında çocuklarımızı hazırlayan rehber öğretmenlerimizi ve onlara destek veren eğitim çalışanlarımızı ve bu sergiye seçilen proje hazırlayıcısı değerli öğrencilerimizi kutluyorum. İnanıyorum ki bu iki güzide proje ile öğretmen ve öğrencilerimiz Erzurum’da ki TÜBİTAK sergisinde Gümüşhane’mizi en güzel şekilde temsil edilecektir. Gelecek yıl daha fazla okulumuzun katılımıyla daha çok başarı elde edeceğimize inanıyorum” dedi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38