banner333

banner309

Torul ve Kürtün ’de Tarsim Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Torul ve Kürtün ’de Tarsim Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Gümüşhane 05.02.2019, 15:23
Torul ve Kürtün ’de Tarsim Bilgilendirme toplantısı yapıldı
banner400


 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile TARSİM Giresun Bölge Müdürlüğü işbirliğinde çiftçilere Devlet Destekli Tarım Sigortaları bilgilendirme ve tanıtım toplantısı Torul ve Kürtün ilçelerinde yapıldı.

Üreticilere yönelik Torul ve Kürütün ilçelerinde Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin işleyişi ve 2019 yılı uygulamaları hakkında bilgiler verildi.

Tarsim Giresun Bölge Müdürlüğünden konu uzmanı Erhan Karakuş, çiftçilere tarım sigorta konusunda son yapılan yasal değişiklikler anlatarak, çiftçilerin ürünlerinin don, sel, kuraklık gibi doğal afetlerden zarar görmesi halinde sigorta kapsamına alınması ve zararlarının telafi edilmesi konularında sunum eşliğinde detaylı bilgiler verdi.  Toplantıda ayrıca tüm Tarımsal ve Hayvansal ürünlerin nasıl sigorta kapsamına alınacağı konusunda çiftçilerin ne yapması gerektiği konuları ayrıntılı olarak anlatıldı.

Toplantı çiftçilerin sorularının cevaplandırılması ile son buldu.

Tarsim bilgilendirme toplantısına, KTV Şube Müdürü İbrahim Murathan, Torul İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Rakan, Kürtün İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arslan Demir, üreticiler ve çiftçiler katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34