banner333

banner309

TOKİ Konutları 2 Belediye Başkanını Karşı Karşıya Getirdi

Gümüşhane TOKİ konutları iki belediye başkanını karşı karşıya getirdi..

Gümüşhane 24.12.2017, 18:23
TOKİ Konutları 2 Belediye Başkanını Karşı Karşıya Getirdi
banner400

Gümüşhane TOKİ konutları iki belediye başkanını karşı karşıya getirdi..

Torul Belediye Başkanı Köroğlu; “İki yıl öncede aynı şekilde bir söylem ile nüfus taşınmak isteniyor. Böyle bir şey olabilir mi? Şu anda Türkiye’nin neresinde olursa olsun TOKİ binalarına müracaat edilemiyor mu? “

Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen; “Duygusal olmaya gerek yok. TOKİ böyle bir şart aramazsa da ben arayacağım. TOKİ şartnamesine 2 yıl Gümüşhane İl Merkezinde oturma şartı koyduracağım”

Her yılın son günlerinde nüfus sayısını yükselterek gelirlerini artırma gayretinde olan belediyeler, birbirinden ilginç ve bir o kadarda sorunlu kampanyaları hayata geçiriyor.

Herhangi bir kanun, kural ve etik değer gözetilmeden yapılan bazı kampanyalar özellikle birbiri ile iç içe girmiş yerleşim yerlerinde ciddi problemler doğuruyor. Türkiye genelinde sıkıntılara yol açan uygulamaların bir örneği de Gümüşhane’de yaşandı.

Gümüşhane Belediyesi yetkilileri, halen kent merkezinde yapımı devam eden TOKİ konutlarından faydalanmak isteyenlere mesaj atarak, telefonla arayarak ikametgâhlarını il merkezine almaları gerektiğini söylüyor. Beyaz Masa olarak bilinen birimin sosyal medya hesaplarında da yer alan ifadelerde; “Yakın zamanda TOKİ konut başvuruları alınacağından dolayı ikametgâhları Gümüşhane Merkez de olmayanlar veya adresleri köylerde olanlar mağduriyet yaşamamaları için yıl bitimine kadar ikametgah adreslerini Gümüşhane Merkez e almaları ve Nüfus Müdürlüğünden alacakları yerleşim yerini gösterir belge ile Belediyemiz Beyaz Masa’ya gelmeleri önemle rica olunur” deniliyor.

Uygulamanın bu şekle dönmesi Gümüşhane il merkezi ile entegre olmuş durumdaki Torul ilçesinde de en üst düzeyde tepkilere neden oluyor. Bu nedenle İkametgâh taşıma, Gümüşhane Belediyesi ile Torul Belediyesini karşı karşıya getiriyor.

Yaşananlara karşı ilk tepkisini yine sosyal medya üzerinden yapan Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, “Ben haftalardır il il, kapı kapı dolaşarak şirin ilçem Torul’a önümüzdeki sene biraz daha fazla hizmet etmek için uğraşırken, telefonla Torullu kardeşlerimin aranıp rahatsız edilerek ikametlerinin onların dediği yere alınması isteniliyor. Sadece emeğe saygı diyorum. Çok ayıp. Başka da bir şey şimdilik demiyorum. Umarım yanlıştan dönülür” şeklinde paylaşımda bulundu.

Konu ile ilgili Gümüşkoza’ya da konuşan Köroğlu, “İki yıl öncede aynı şekilde bir söylem ile nüfus taşınmak isteniyor. Böyle bir şey olabilir mi? Şu anda Türkiye’nin neresinde olursa olsun TOKİ binalarına müracaat edilemiyor mu? Siz nasıl böyle bir mesaj atıyorsunuz? Mesajların ardından vatandaşlarımız artık telefonla da aranmaya başlandı. Vatandaşımız umut içerisinde. Gümüşhane Belediye başkanlığından yapılan bu çağrıyı doğru olarak kabul ediyor. Dolayısı ile de bazı vatandaşlarımız Torul’da ki nüfuslarını Gümüşhane’ye taşıyor.  2015 yılında yapılanlar bugün tekrar yapılıyor. Sorduğumuzda, talep toplama döneminde kendilerine başvuruda bulunanlara böyle bir mesaj atıldığı söyleniyor” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, “Bu durum Türkiye’nin her yerinde var. Benim resmi Beyaz Masa birimine başvurmuş insanlara mesaj gönderdik. İkametgâhı Gümüşhane’de olmayanlara vermeyeceğiz. TOKİ’den bunu isteyeceğiz. Bunlar çok doğal şeyler. TOKİ ikametgâh şartı aramazsa biz arayacağız. Bu binalar benim ilimde yapılıyor. İstanbul’da dahi iki yıl ikametgâh şartı aranıyor. Gümüşkart vereceğim ikametgâh istiyorum. TOKİ binaları için ikametgâh kâğıdı istiyorum. Biz bu konutları evi olmayana, fakir olana, şehirde ikamet edene vereceğiz. İkametgâh şehir merkezinde olacak bu da bizim özel şartımız. Zorla bir şey yapmayacağız” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (1)
Selahattin 4 yıl önce
Bizim başkan geçmişte yanında bulunanların ve ken hatalarını millete ödetmeye çalışıyo başkan Allahını seversen bu tokilere burnunu sokma çünkü sen neye elini vursan 1 se 5 e cıkıyo devlet burda ihtiyaçlı olduğunu anlamış konut yapıyo sen menfaat güdüyosun belediye sınırlarına yapılsında yer karşılığı daire alim ee tokide maliyeti kabartsın camlıca tokilerde yaptığın hatayı burda yapma millet saf değil başkan emin ol millet senden çok çok zeki vb
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59