banner333

banner309

TEMA Vakfından Doğan’a ziyaret

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan'ı makamında ziyaret ederek TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği Olarak Gümüşhane de uyguladıkları programlar hakkında bilgi verdi.

Gümüşhane 14.11.2017, 11:37
TEMA Vakfından Doğan’a ziyaret
banner400

Ziyarette konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, çevre hassasiyeti açısından hem birey hem de kurum olarak aynı tarafta yer aldıklarını belirterek, “Uzun yıllardır eğitimlerini takip ettiğim TEMA Vakfına çevre bilincinin oluşması açısından sürdürdüğü çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Bu anlamda TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliğinin eğitim çalışmalarında imkânlar ölçüsünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Olarak katkı sağlamaya çalışacağız” dedi.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Yusuf Oral da TEMA Vakfının kuruluşundan bu yana ülke genelinde eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, “Bilindiği üzere eğitim, bilgi toplumu olabilmenin en önemli unsurudur. İnsanın doğaya bakışı ve doğa ile olan ilişkisi, kısacası yaşam tarzıyla yakından ilgilidir. Doğanın korunmasına yönelik tutum ve davranış değişikliği ancak sistemli ve etkili bir eğitim desteği ile sağlanabilir. Son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde ne yazık ki çocuklarımız doğadan ve topraktan her geçen gün biraz daha uzaklaşmaktadır. Nitekim çocuklarımızın akıllı cep telefonları, bilgisayarlar ve televizyon arasına sıkışan dünyaları kişisel gelişimlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Biz TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği olarak bu olumsuzlukları azaltmak amacı ile çocuklarımızı doğa ile buluşturmayı hedefliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile 09.07.2015 tarihinde imzalanan ve 3 yıl boyunca geçerli olacak olan işbirliği anlaşması ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA programlarını her ilde olduğu gibi Gümüşhane'de de uyguluyoruz” diye konuştu.

Bu yıl gönüllü öğretmenler ile Gümüşhane’de 39 sınıfta 909 öğrenciye ulaşarak eğitim programlarını uygulamak için başvuruları yaptıklarını kaydeden Oral, “Milli eğitim müdürlüğümüzün uygun görmesi halinde ilimiz sınırları içerisindeki okullarımızda yıl boyunca ''ekoloji sunumları'' yaparak katkı sağlamaya çalışacağız. Bu kapsamda bizlere destek olan Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere bütün gönüllü öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Ziyaret tarafların karşılıklı teşekkürü ve TEMA Vakfı İl Temsilcisi Yusuf Oral'ın İl Müdürü Doğan’a yeşil yaprak meşe rozeti takdimi ile son buldu.


 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38