banner333

banner309

Tarihi Gümüşhane Köprüsünde Çalışmalar Bitmek Bilmiyor.

Trabzon-Erzurum karayolunun Gümüşhane şehir merkezindeki Harşit çayı üzerinde bulunan tarihi Gümüşhane Köprüsünde, restorasyon çalışmaları 5 ay içerisinde bitirilmesi gerekirken, üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen hâla bitirilemedi.

Gümüşhane 14.04.2017, 18:05
Tarihi Gümüşhane Köprüsünde Çalışmalar Bitmek Bilmiyor.
banner400

TARİHİ GÜMÜŞHANE KARAKOL KÖPRÜSÜ BİTİRİLMEYİ BEKLİYOR

Trabzon-Erzurum karayolunun Gümüşhane şehir merkezindeki Harşit çayı üzerinde bulunan tarihi Gümüşhane Köprüsünde, restorasyon çalışmaları 5 ay içerisinde bitirilmesi gerekirken, üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen hâla bitirilemedi.
Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen, 17 Haziran 2014 tarihinde sözleşmesi yüklenici firma ile imzalanan tarihi Gümüşhane Köprüsü'nün restore çalışmaları 5 ay içerisinde bitirilmesi gerekirken, aradan geçen yaklaşık 3 yıllık süre içerisinde çalışmalar tamamlanmadığı gibi bugünlerde herhangi bir çalışma yapılmaması da vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

TÜRKİYE'DE MEGA PROJELER BİTİRİLDİ, GÜMÜŞHANE KÖPRÜSÜ NEZAMAN BİTİRİLECEK!!

Harşit Çayı'nın iki yakasını birbirine bağlayan Karakol Köprüsü'nde çalışmaların yavaş ilerlemesinini ve yıllardır bitirilememesini anlamada zorluk çektiklerini belirten vatandaşlar, "Türkiye'nin her yerinde duble yollar, viyadükler, tüneller yapılıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bitirldi, Marmaray bitirildi, Gümüşhane Trabzon arasındaki 14 kilometrelik Zigana Tüneli'nin çalışmaları hızla devam ediyor, onlarca ve kilometrelerce tüneller mega projeler yapılıyor. Karayolları'nın ülke genelindeki bu çalışmaları takdire şayan. Ancak 2014 yılında ihale edilen tarihi Gümüşhane Köprüsü 5 ay içerisinde bitirilmesi gerekirken neden 3 yıldır bitirilemiyor." diyerek yetkililerden bu konuda tatmin edici bir cevap beklediklerini dile getirdiler.

BÜROKRASİDE İŞ BİTİRME GÜCÜMÜZ ÇOK ZAYIF!!

Köprünün yaklaşık 3 yıldır araç ve yaya trafiğine kapalı olduğunu hatırlatarak, restorasyon çalışmalarının çok ağır ilerlediğini savunan vatandaşlar,

"Köprüde 5 ay içerisinde bitirilmesi gereken restorasyon çalışmaları 3 yıldır hâla bitirilemedi. İnsanlar çok mağdur oluyor. Çevrede görüntü kirliliğine neden oluyor. Şehrin göbeğindeki Köprünün restorasyon çalışmalarının bu denli yavaş ilerlemesi bürokraside iş bitirme gücümüzün çok zayıf olduğunun çok net bir göstergesidir.Temennimiz Karakol Köprüsü'nün restore çalışmalarına biran önce başlanıp kısa sürede tamamlanmasıdır." şeklinde konuştular.

BU SENEDE TURİZM SEZONU DİKKATE ALINMADI!! 

Her yıl 15 Nisan'da turizm sezonu ile kente yerli ve yabancı turistler gelmeye başladığını belirten vatandaşlar, 

"Köprünün bu hali Gümüşhane'ye gelen yerli ve yabancı turistlerde iyi bir izlenim bırakmıyor. Restorasyon çalışmalarının son iki yılda olduğu gibi bu yılda aksatılması turizm sezonunun dikkate alınmadığının göstergesidir." İfadelerini kullandılar.

KÖPRÜ ÜÇ YILDIR YAYA ULAŞIMINA KAPALI!!

Köprüdeki çalışmaların yarım bırakılması nedeniyle ortaya çıkan görüntüyü 'ucube'ye benzeten vatandaşlar, "Başlatılan çalışmaların yavaş ilerlemesiyle birlikte çirkin bir görüntü oluştu. Karakol Köprüsü Gümüşhane tarihi açısından çok önemli bir yere sahip. Köprünün çevresine 3 yıldır çekilen tel örgülerle birlikte yaya ulaşımına da kapanmış durumda. Harşit Çayı'nın her iki yakasını birbirine bağlayan köprü yayalar için önem arz ediyor. Kent merkezinde park eden araçlarla birlikte yayalar büyük sıkıntı çekerken, köprünün de zamanında tamamlanmaması bu sıkıntıyı daha da artırıyor." İfadelerini kullandılar.

YAKLAŞIK 5 ASIRLIK TARİHİ GÜMÜŞHANE KÖPRÜSÜ   

Tarihi Gümüşhane Köprüsü, Gümüşhane kent merkezinde Karakol binası yanında Harşit çayı üzerindedir. İki caddeyi birbirine bağlamakta, iki kemeri mevcut olup, biri yuvarlak, diğeri sivri kemerlidir. Üç gözlü köprünün tek gözü doldurulmuş, kalan iki gözünün ortasındaki kitabeye göre Recep 938/Ekim 1575'te Ferruh Zat Oğlu Halebi tarafından yaptırılmıştır. Bu tarih lll. Sultan Murat'ın (1574-1595) saltanat günlerine tesadüf etmektedir.

KİTABENİN AÇIKLAMASI:

1- Allah bu köprüden su akıtsın,Sahibi ;Ferruh Zad oğlu Halebi.

2- Dokuz yüz seksen üç senesinin Recep ayında.

Kamuoyu şimdi, köprünün ne zaman tamamlanacağını merak ediyor ve yetkililerden konuyla ilgili açıklama bekliyor.

 

Haber: Erdinç Şekerli 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45