banner333

banner309

“Sorun Olan Bürokrasi Değil Bürokratizmdir”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Gümüşhane, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars illerini kapsayan 7. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Gümüşhane’de başladı.

Gümüşhane 06.05.2017, 13:04 07.05.2017, 22:07
“Sorun Olan Bürokrasi Değil Bürokratizmdir”
banner400

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Gümüşhane, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars illerini kapsayan 7. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Gümüşhane’de başladı.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda, bürokrasinin azaltılması ve mevzuatın sadeleştirilmesi, ihalelerde yerli malı tercih edilmesi ve sınai mülkiyet kanunu konularının iki gün boyunca istişare edileceği toplantının açılış oturumuna Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Ahmet Önal, Gümüşhane, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars illerinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürleri ile KOSGEB Müdürleri, GTSO Başkanı İsmail Akçay ve iş adamları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, Gümüşhane Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, GTSO Başkanı İsmail Akçay ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Ahmet Önal’ın açılış konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada, Milli Savunma Bakanı Gümüşhaneli hemşehrimiz Sayın Fikri Işık’ın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olduğu kendisinin de danışmanlık görevini yürüttüğü dönemde, mevzuatın sadeleştirilmesi ve bürokrasinin azaltılması yönünde kendilerine çok talep geldiğini ve kendisinin koordinasyonunda bu konuda yoğun bir çalışma yapıldığını ifade eden Sayın Valimiz, “Önce kendi Bakanlığımızda bu işin koordinasyonunu yaptık ve aslında istenmeyecek birçok evrakın olduğu tespit edilerek, bunların ortadan kaldırılmasına karar verildi.” şeklinde konuştu.

Bu konunun, küçük işletmelere olduğu kadar büyük sermayeli şirketler ve yabancı sermayeli şirketlerin ülkemize gelmesi için de ciddi bir handikap olduğunu kaydeden Sayın Valimiz, “Hakikaten çok faydalı bir çalışma oldu.” dedi.

Bürokrasinin gerekli ve dişlilerin sorunsuz çalışmasını temsil eden bir şey olduğunu dile getiren Sayın Valimiz, “Sorun olan bürokrasi değil bürokratizm’dir. Bürokratizm, o dişlilerin çarklarını uzatmak veya çomak sokmaktır. Aslında bürokrasi bir düzendir ve devletin olduğu yerde bürokrasi olur. Güçlü ve köklü devletlerin olduğu memleketlerde bürokrasi güçlüdür. Osmanlı’nın bürokrasisi güçlüdür ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bürokrasi de güçlüdür, çünkü ondan devralmıştır. Aynı şekilde İngilizlerin, Fransızların, Rusların ve Amerikalıların da bürokrasisi güçlüdür. Ama sorun olan bürokrasinin çalışma biçimi, eklemeler ve uydurmalarla vatandaşın sorununu çözme odağından uzaklaşmasıdır.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane’nin kalkınmasındaki üç önemli sacayağının madencilik, organik tarım ve hayvancılık ile turizm olduğunu hatırlatarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sayın Valimiz, “Biz, yaklaşık 28 işletme ve 5 bin ton üretimle pestil-kömenin Türkiye’de en iyi üretildiği iliz.” diye konuştu.

Gümüşhane’nin cazibe merkezleri programına dahil edilmesi sebebiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza teşekkür eden Sayın Valimiz, “Cazibe merkezlerini kapsayan iller içerisinde limana en yakın olan vilayetiz. Kalkınma Bankası’na kırkın üzerinde müracaat oldu ve önümüzdeki günlerde açıklanacak hangilerinin kabul edildiği. Biz, OSB’deki bütün parselleri sanayicilerimize tahsis edebilecek durumdayız. Ancak benim değerlendirmem Gümüşhane’nin OSB’sinin limana en yakın yerde olmasıdır. Yeni Zigana Tüneli bittiğinde Torul’daki bir sanayici yarım saat içerisinde limana ürettiği malzemeyi götürebilecektir. Ancak şimdi biraz uzağız. Bence bu konuyu düşünmemiz lazım.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09