banner333

banner309

Seracılık Kursuna Katılanlara Sertifikaları Verildi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen 168 saatlik Seracılık kursuna katılan 33 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Gümüşhane 28.04.2017, 08:59
Seracılık Kursuna Katılanlara Sertifikaları Verildi
banner400

İl Müdürlüğümüz Toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Taş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Çikrıkci ve çiftçiler katıldı.  

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen yaptığı konuşmada, kursta çiftçilerimize genel seracılık, tohum fide dikimi, toprak tahlili, gübreleme, örtüaltı domates, hıyar, patlıcan, biber, fasulye yetiştiriciliği, örtüaltı çilek yetiştiriciliği, bitki besleme, zirai mücadele teknikleri, sebze hastalıkları, sebze zararlıları, yabancı otlarla mücadele, örtüaltı entegre mücadele ve EKÜY projeleri, çilek hastalık ve zararlıları ve mücadele yöntemleri, biyolojik ve biyoteknik mücadele, kimyasal mücadele, kalibrasyon, topraksız tarım, marul, ıspanak, soğan, maydanoz yetiştiriciliği gibi konularında çiftçiler bilgilendirildiğini söyledi.

Düzenlenen eğitimin önemini vurgulayarak, Amaçlarının çiftçileri bilgilendirip, mesleki becerilerini artırarak, daha karlı üretim yapmalarını ve bunun yanında tüketiciye de daha sağlıklı bir ürün sunumunun yapılmasını sağlamak olduğunu kaydeden İl Müdürü Edip Birşen, Biz öğrenmeye yeniliğe ve kendimizi geliştirmeye açık olmalıyız. Burada edindiğiniz bilgileri mesleki alanlarınıza uyarlamanız ilimizin, dolayısıyla ülkenin tarımsal verimliliğine önemli katkı sağlayacaktır. Kursiyerler ile irtibatı kesmeden sürekli işbirliği içerisinde olacaklarını, kursiyerlerin bundan sonra yapacağı tarımsal faaliyetler de de teknik elemanlarımız tarafından destek verileceğini söyleyerek kursiyerlere teşekkür etti.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Taş'ta Bizim amacımızın bu eğitimleri vermek, sizlerde yapılan bu kurslardan aldığınız bilgileri artık sahada uygulamanız ve bilinçli bir sera yetiştiriciliği yapmanızı sağlamaktır. Kursa katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim dedi.

Program, sertifikaların dağıtılmasıyla son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39