banner333

banner309

'Şehre ilkleri getirmek için çalışıyoruz'

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Feramuz Üstün, şehre ilkleri getirmek için takiplerini sürdürdüklerini belirterek, Kelkit’in Organik Tarım Havzası ilan edilmesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Gümüşhane 09.11.2013, 12:27 09.11.2013, 12:28
'Şehre ilkleri getirmek için çalışıyoruz'
banner400
TBMM’de ki komisyon çalışmalarında ülkenin genelini ilgilendiren konuların yanı sıra seçim bölgesi Gümüşhane için de önemli projeleri hayata geçirmek için ısrarlı takibini sürdüren Milletvekili Üstün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bütçe görüşmeleri hakkında bilgi verdi.

Bütçe görüşmelerinde Kelkit havzasının Organik Tarım Havzası ilan edilmesi ile ilgili talebini gerekçeleriyle birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Bakanlık üst düzey bürokratlarına ileten Üstün, “Bu konuda yapılabilecek ne varsa yapılana kadar takibimizi sürdüreceğiz” dedi.

Yaptığı açıklamada, organik tarımın sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Üstün, “Biz ülke olarak bu konuda ne kadar erken hamle yaparsak dünya pazarında ülke potansiyelimize göre hak ettiğimiz yeri alır. En azından ülkemizde yetiştirebileceğimiz organik ürünleri ithal eden ülke konumundan ihraç eden ülke konumuna gelme hedefiyle çalışmalarımızı yaparız.” dedi.

Organik tarım ve organik tarım havzası ilanı ile ilgili Milletvekili seçildikten sonra yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Üstün, şunları söyledi: “Gümüşhane Valiliğimiz, Gümüşhane Gıda tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğümüz, Kelkit ilçe Müdürlüğümüz bu konu hakkında ilimizin potansiyeliyle ilgili fizibilite çalışmalarını tamamlayıp Bakanlığın ilgili genel müdürlüğüne raporları sunmuş ve Kelkit Havzasının Organik Tarım alanı ilan edilmesi ile ilgili talebimizi bizim takibimizle Bakanlığa bildirmiştir. Ayrıca Gümüşhane Üniversitemiz Organik tarımla ilgili sempozyum ve paneller düzenleyerek Gümüşhane'nin bu konudaki potansiyelini akademik düzeyde ele almış ve çalışmalarını sürdürmektedir. Farklı coğrafi özelliklere sahip geniş ortamlarda organik tarım alanı ilanı 3 yıllık bir çalışma sürecinde. Aşamalı bir organik tarıma geçişle inanıyorum ki konvansiyonel tarım faaliyetleriyle uğraşan çiftçimizin mevcut gelirleri organik tarıma geçişiyle artacaktır. Geniş alanlarda organik havza ilanı sorun teşkil edeceği düşüncesi hakim olursa dar alanda da olsa biz organik tarım havzası ilanı ile çiftçilerimizin beklentilerini karşılama arzusundayız. Mevcut durumda ilimizde organik tarım faaliyetleri yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Bu sebeple de havza bazlı çalışmanın ilk olarak Gümüşhane’den başlaması için bütün yeterliliklerimizi ortaya koyarak bu projemizi inşallah hayata geçireceğiz.”


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46