banner333

banner309

Şehit Polis Olgun Gülay Anısına Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Gümüşhane’de görev yaptığı polis uygulama noktasında 3 Kasım 2017 tarihinde bir aracın çarpması sonucu şehit olan Baş Polis Memuru Olgun Gülay için hatıra ormanı oluşturuldu.

Gümüşhane 21.04.2018, 11:00
Şehit Polis Olgun Gülay Anısına Hatıra Ormanı Oluşturuldu
banner400

Gümüşhane’de görev yaptığı polis uygulama noktasında 3 Kasım 2017 tarihinde bir aracın çarpması sonucu şehit olan Baş Polis Memuru Olgun Gülay için hatıra ormanı oluşturuldu.

Şehit olduğu noktaya 3,5 kilometre mesafede Hacıemin Mahallesi karayolu kenarında 1,5 dönüm alanda oluşturulan “Şehit Polis Memuru Olgun Gülay Hatıra Ormanına” düzenlenen törenle fidan dikimi gerçekleştirildi.

Törene Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Şehit Polis Memuru Gülay’ın annesi Hidayet, eşi Hülya ve oğlu Kerem Gülay, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, siyasi parti temsilcileri, TEMA, Yeşilay, Gençlik Merkezi temsilcileri, kurum müdürleri ve şehit polis memuru Olgun Gülay’ın çalışma arkadaşları katıldı.

Vali Memiş, burada yaptığı konuşmada, polis memuru Olgun Gülay’ın görevi başında iken hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, “Polislik mesleği böyle bir meslek. Terörle mücadelede olsun, suçluların yakalanması ve yargıya teslim aşamasında olsun ya da suçun önlenmesi aşamasında çok kritik görevi var” dedi.

Gümüşhane’de bine yakın polis memurunun görev yaptığını belirten Vali Memiş,” Türkiye’nin asayiş olayları açısından en güvenli iliyiz. Bununla beraber, bir il olduğumuz için zaman zaman beklenmeyen olayla da karşı karşıya kalabiliyoruz. Gümüşhane’de yaşayan 75 bin vatandaşın her birinin yanına polis görevlendirmemiz mümkün değil. Bu nedenle vatandaşlarımızın da genel yaşam içerisinde yasalara uyması gerekiyor. Görgü gereği nasıl ki bir takım kurallara uyuyorsak, hukuk gereği de yasalara uymak zorundayız” diye konuştu.

Vali, müdür ve belediye başkanı gibi kamu görevlilerinin öncelikle kurallara uyması gerektiğini vurgulayan Vali Memiş, “Önce bizler örnek olacağız, ondan sonra da vatandaşlarımızın bu kural ve kaidelere uymasını bekleyeceğiz. Bu anlamda çok fazla sorunumuz olduğunu düşünmüyorum ama maalesef bu tür kazalarla da karşı karşıya kalabiliyoruz. Üzüntümüz çok büyük. Ben her defasında söylüyorum, böyle şehit ailelerine beylik laflar etmeyi doğru bulmuyorum ama mekanı cennet olsun demekten başka çaremiz de yok. Olgun kardeşimiz artık milletimizin evladı. Onun ailesi de Yüce Türk Milletine emanettir. Biz bu emanete sahip çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Olgun kardeşimizin adına oluşturulan alan hemen şehrin hemen girişinde çok güzel bir alan. Gözle görülebilecek bir yer. İnşallah sonsuza kadar şehit kardeşimizin ismini yaşatacağız” şeklinde konuştu.

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ise yaptığı konuşmada, Olgun Gülay adını yaşatmak adına 135 sarıçam fidanını toprakla buluşturduklarını belirterek, “Olgun Gülay'in Şehit olduğu bu topraklarda yeşerecek olan fidanlarımızın yarınlara umut aşılamasını temenni ediyorum. Olgun Gülay kardeşimiz başarılı bir polisti. Eriştiği en yüce mertebe olan şehitlik makamı ise bizim yüreğimize su serpmektedir. Aziz şehidimizin geride bıraktığı ailesi ve çocuklarına sahip çıkmak, onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak hepimizin görevidir” dedi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün ilgili kurumlarla görüşmeler yaparak, bin 500 metrekarelik alanı ağaçlandırma kararı alındığını kaydeden Ömer Faruk Karataş, “Doğal dengenin korunması ve yaşamın sürdürülmesi için ormanlarımız hayati öneme sahiptir. Yeşili sevip doğayı korumak, gelecek kuşaklara temiz ve daha yeşil bir vatan toprağı bırakmak hepimizin sorumluluğundadır. Bu nedenle en yakın çevremizden başlayarak herkesi fidan dikmeye özendirmemiz gerekmektedir. Dikilen her bir fidan gelecek kuşaklara bırakılacak en değerli bir mirastır. Şehit Başpolis Memuru Olgun Gülay adına oluşturulan hatıra ormanı için katkılarını esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğüne, Karayolları 101. Şube Şefliğine teşekkürlerimi sunuyor, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şahadet şerbeti içen bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sayın Valimiz tarafından Şehit Polis Memuru Olgun Gülay’ın oğlu Kerem Gülay’a plaket verildi.

Daha sonra hep birlikte şehit polis memuru Olgun Gülay’ın annesi, eşi ve oğlu ile birlikte üzerinde fotoğraflı bilgi kartlarının yer aldığı çam fidanlarını toprakla buluşturdu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11