banner333

banner309

Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ı Ebediyete Uğurladık

Görevli bulunduğu Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden memleketi Torul’a gelmekte iken Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK’lı teröristler tarafından 16 Haziran 2017 Cuma günü kaçırılan ve hainler tarafından şehit edilerek rahmet-i Rahman’a kavuşan aziz şehidimiz sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz (23), Torul ilçemizde binlerce hemşehrimizin katılımıyla ebediyete uğurlandı.

Gümüşhane 17.07.2017, 09:40 26.07.2017, 11:59
Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ı Ebediyete Uğurladık
banner400

Görevli bulunduğu Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden memleketi Torul’a gelmekte iken Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK’lı teröristler tarafından 16 Haziran 2017 Cuma günü kaçırılan ve hainler tarafından şehit edilerek rahmet-i Rahman’a kavuşan aziz şehidimiz sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz (23), Torul ilçemizde binlerce hemşehrimizin katılımıyla ebediyete uğurlandı.

Şehidimiz için Torul Hükümet Konağı önünde icra edilen resmî törene, Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Trabzon Valisi Sayın Yücel Yavuz, Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Hacı Osman Akgül, Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sayın Ahmet Gündoğdu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Torul Kaymakamı Mustafa Karali, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, İl Emniyet Müdür Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Gümüşhane ve çevre illerin protokol üyeleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri ve mülki erkân, şehidimizin annesi Gülay Yılmaz, babası Hamit Yılmaz, meslektaşları, yakınları ve binlerce Gümüşhaneli hemşehrimiz katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, şehidimizin öz geçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Sayın Valimiz, “16 Haziran Cuma günü Tunceli Pülümür’de yol kesen PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan Necmettin öğretmenimizin şehit edilmiş olmasının derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bugün maalesef, tam da 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, vatan ve millet aşkıyla ülkesi için çırpınan genç öğretmenimizi henüz mesleğine doyamadan ebediyete uğurluyoruz. Teröristler, tek suçu o gün o yoldan geçmek olan öğretmenimizin dahi canına kastetme alçaklığını gösterdiler. Bu alçak saldırı, eli kanlı terör örgütünün hiçbir insani değere sahip olmadığını bir kez daha ispat etmektedir. Ancak bilinmelidir ki; bu tür hain saldırılar, ülkemizin yarınlarını daha iyi yapmak adına, fedakârlık isteyen kutsal bir görevi yerine getirmekte olan öğretmenlerimizi, askerlerimiz, polislerimizi ve bizleri asla yıldıramayacaktır. Yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, şehidimiz Necmettin Yılmaz başta olmak üzere, son dönemlerde yaşanan terör olaylarında ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında vatanımız ve bayrağımız uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere Yüce Milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.” dedi.

Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz ise; milletimizin birliğini ve geleceğini hedef alan bu alçakça saldırıların asla amacına ulaşamayacağını, terörün döktüğü kanda boğulacağını ve Necmettin Yılmaz’ın hesabının mutlaka sorulacağını söyledi.

Terörün Türkiye’de hiçbir zaman kazanamayacağını ve kaybetmeye mahkum olduğunu kaydeden Sayın Milli Eğitim Bakanımız, “Ülkemizi bölemeyecekler, bayrağımızı indiremeyecekler. Eğitim ailemizi milletine hizmet yolundan bir adım geriye adım attıramayacaklar. Hepimizi derin bir acıya boğan, eğitime ve Türkiye’nin aydınlık geleceğine yapılan bu terör saldırısını lanetliyor, şehit öğretmenimize Allah’tan rahmet, ailesi ve Milli Eğitim camiasına başsağlığı diliyorum. Bu millet kendisi için çalışanları unutmaz. Eksik bıraktıklarını yeni öğretmenler de yapmaya devam edecek. Milli Eğitim meşalesi sönmeyecek, bayrağı düşmeyecek, elden ele aktarılacak ve ülkemizin aydınlık yarınlarına olan inancımız hiçbir zaman eksilmeyecek. 80 milyon birlik ve kardeşlik içerisinde ülkemizin yarını daha iyi daha güzel yapmak adına durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edecek. Bizim şehitlerimize olan borcumuz da budur. Öğretmenimizin anısını yaşatacağız. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” dedi

Resmî törenin akabinde, Torul Merkez Yeni Camii’nde kılınan öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılınan şehidimiz, namazın ardından Demirkapı Köyü’ndeki baba evinin önüne getirildi ve helallik alındı.

Daha sonra aile kabristanlığında toprağa verilen şehidimizin tabutuna sarılı Türk Bayrağı, Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz tarafından şehidimizin babası Hamit Yılmaz’a takdim edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38