banner333

banner309

Şehit değil dediler, eşinden tepki geldi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde göreve giderken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden hemşehrimiz Özel Harekat Polisi Abdulvahit Tanış şehit olarak kabul edilmedi, sosyal medyada bu duruma tepki yağdı.

Gümüşhane 25.03.2018, 13:35 25.03.2018, 17:04
Şehit değil dediler, eşinden tepki geldi
banner400

Mardin’in Nusaybin ilçesinde göreve giderken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden hemşehrimiz Özel Harekat Polisi Abdulvahit Tanış şehit olarak kabul edilmedi, sosyal medyada bu duruma tepki yağdı.

Hemşehrimiz  Abdulvahit Tanış'ın eşi “Çantasında formasıyla (güvenlik açısından giymek yasak), belinde tabancasıyla sabahın altısında terör bölgesi Nusaybin sınırına görevine giderken düz yolda (usta şöför) kaza yapan eşime sen şehit değilsin dediler. O zaman varım diyorum ve peşini bırakmıyorum” diyerek sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi.

Göreve giderken kaza sebebiyle Şehit olan ancak Devlet tarafından Şehitlik unvanı verilmeyen Hemşerimiz Özel Harekat Polisi Abdulvahid Tanış için internet üzerinden en büyük kampanya sitesi change.org’ta imza kampanyası düzenlenirken, CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç ta konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

“Bu vatanın evlatları bizler rahat uyuyalım diye görevden göreve koşup şehadet şerbetini içerken böyle kırıcı durumların yaşanması toplumun vicdanını zedelemektedir”

Asli görev yeri Erzurum’dan geçici görevle Mardin'de görevine devam eden Özel Harekat Polis Memuru Abdulvahid Tanış’ın 6 Kasım 2017 tarihinde terör bölgesi olan Nusaybin sınır bekleme görevine giderken kaza geçirerek şehit olduğunu fakat kendisine şehitlik unvanı verilmediğini kaydeden Ağaç, “Şehidimizin ailesi, eş, sevenleri ve Türk Milleti olarak Şehidimize "Şehitlik" unvanının devletimiz tarafından verilmesini istiyoruz. Ailesi ve eşinin; şehitlik unvanını gururla taşırken, bu gururun ellerinden alınması, annesi ve babasının "oğlum şehit oldu" diye metanetli dururken ellerinden bu gururun alınması önce onları sonra da toplumun vicdanını derinden yaralamıştır. Hakkı olan bu unvanı vatan ve millet aşkı ile görevini icra ederken hayatını kaybedip şehit olan Abdulvahid Tanış'ın ailesi taşıyarak yalnız kalmayacaktır. Umudumuz ve haklı olarak isteğimiz; kendisi ve ailesinin yürekleri vatan aşkıyla çarpan Abdulvahid Tanış'a Şehitlik unvanının verilmesidir. Bu vatanın evlatları, bizler rahat uyuyalım diye görevden göreve koşup, şehadet şerbetini içerken; böyle hassas konularda böyle kırıcı durumların yaşanması toplumun vicdanını zedelemektedir. Herkesi gerekli hassasiyeti göstermeye ve şehidimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Şehit polis memuru Tanış’la ilgili Change.org’ta Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TSK, Adalet Bakanlığı’na gönderilmek üzere oluşturulan ve bugüne kadar yaklaşık 4 bin kişinin imzaladığı dijital mektupta şu ifadelere yer verildi: 

“Asli görev yeri Erzurum olup geçici görev tahsisi ile Mardin'de görevine devam eden Özel Harekat Polis Memuru Abdulvahid Tanış, 06/11/2017 tarihinde terör bölgesi olan Nusaybin sınır bekleme görevine giderken kaza geçirerek Şehit olmuştur.

Ancak kendisine Şehitlik unvanı verilmemiştir. Şehidimizin ailesi, eş, sevenleri ve Türk Milleti olarak Şehidimize "Şehitlik" unvanının devletimiz tarafından verilmesini istiyoruz.

Ailesi ve eşinin; şehitlik unvanını gururla taşırken, bu gururun ellerinden alınması, annesi ve babasının "oğlum şehit oldu" diye metanetli dururken ellerinden bu gururun alınması önce onları sonra da toplumun vicdanını derinden yaralamıştır.

Hakkı olan bu unvanı ; vatan ve millet aşkı ile görevini icra ederken hayatını kaybedip şehit olan Abdulvahid Tanış'ın ailesi taşıyarak yalnız kalmayacaktır.

Umudumuz ve haklı olarak isteğimiz; kendisi ve ailesinin yürekleri vatan aşkıyla çarpan Abdulvahid Tanış'a Şehitlik unvanının verilmesidir.

Bu vatanın evlatları, bizler rahat uyuyalım diye görevden göreve koşup, şehadet şerbetini içerken; böyle hassas konularda böyle kırıcı durumların yaşanması toplumun vicdanını zedelemektedir.”

Sizde konuya duyarsız kalmayı imza atmak isterseniz link aşağıda:

İMZA KAMPANYASI İÇİN TIKLAYIN


Olay:

Mardin’de 6 Kasım 2017 tarihinde sabah saatlerinde Kızıltepe-Nusaybin karayolunda meydana gelen trafik kazasında polis memuru Abdulvahit Tanış yönetimindeki 10 DP 401 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak, takla atmış kazada 29 yaşındaki Abdulvahit Tanış şehit olmuştu. Şehit Tanış için ertesi gün kent merkezinde resmi tören düzenlenmiş, Türk Bayrağına sarılı tabutu başında eşi Özden Tanış ve sevenleri ağıtlar yakmıştı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34