banner333

banner309

Şehidimiz baba ocağında

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Teğmen Recep Erdoğan’ın naaşı akşam saatlerinde memleketi Gümüşhane’ye getirildi.

Gümüşhane 03.02.2016, 08:19 03.02.2016, 08:21
Şehidimiz baba ocağında
banner400
 Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Teğmen Recep Erdoğan’ın naaşı akşam saatlerinde memleketi Gümüşhane’ye getirildi.

Askeri uçakla Trabzon Havalimanına getirilen ardından da Gümüşhane Belediyesine ait araçla Gümüşhane’ye getirilen şehit Teğmen Erdoğan için yol boyunca yüzlerce araçtan oluşan konvoy oluşturuldu.

Siren sesleriyle şehir merkezine giriş yapan şehit Teğmen Erdoğan’ın naaşı gözyaşları arasında Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Babası Vahittin, annesi Mecnun Erdoğan, kardeşleri, ailesi ile yüzlerce vatandaşın gözyaşları arasında morga kaldırılan Şehit Erdoğan’ın babası Vahittin Erdoğan, oğlunun tabutuna ellerini dayayarak morga kadar gitti.

Şehit Teğmen Erdoğan şehre girişinde Vali Yücel Yavuz, Milletvekili Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, 25.dönem Milletvekili Mustafa Canlı, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, askeri erkan, kamu kurum müdürleri, yakınları ve yüzlerce vatandaş tarafından karşılandı.

Yarın öğle namazının ardından Kemaliye Camiinde kılınacak cenaze namazına müteakip merkeze bağlı Hasköy köyü Merkez mahallesinde toprağa verilecek olan Erdoğan için kent merkezindeki dolmuş ve taksiler Türk bayrağıyla donatılırken çok sayıda esnaf ve evin camına da Türk bayrakları asıldı.

BAZI CADDELER TRAFİĞE KAPATILACAK

Binlerce kişinin katılması beklenen cenaze töreni nedeniyle yarın saat 08.00’dan itibaren Atatürk Caddesi, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Caddesi, Zafer Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Sebahattin Aytaç Caddesi trafiğe kapatılacak. 

CENAZE TÖRENİ PROGRAMI BELLİ OLDU

Şehit Teğmen için yapılacak olan cenaze töreninin detayları da belli oldu. Alınan bilgilere göre Zafer Meydanında bulunan miting alanında gerçekleştirilecek olan cenaze töreninde Şehit Teğmen’in özgeçmişinin okunmasının ardından silah arkadaşları adına bir asker konuşma yapacak. Cenaze namazının kılınması ve duanın ardından şehidin naaşı omuzlarda Kemaliye Camii önünde bulunan araca götürülecek ve buradan Belediye Başkanlığı önüne kadar gerçekleştirilecek olan kortejin ardından Hasköy köyüne gönderilecek.

Haber Kaynağı: www.gumushane.gen.tr

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11