banner333

banner309

Şeb-i Arus'a Gümüşhane damgası

İstanbul, Kocaeli ve Tuzla’da bulunan Gümüşhane STK’larından bazılarının hazırladığı ve Gümüşhane Merkez ile İlçelerinin acil sorunlarını içeren dosyayı Konya’da Şeb-i Arus törenleri öncesi GÜSİAD Konya Temsilcisi Gümüşhaneli İşadamı Hasan Kulaksız Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na sundu.

Gümüşhane 23.12.2014, 11:17 23.12.2014, 11:20
Şeb-i Arus'a Gümüşhane damgası
banner400
Yukarı Kulaca Köyü'nde yapmış olduğu sosyal yatırımlar ile Yukarı Kulaca Köyü'nü "GÜMÜŞHANE'NİN ÖRNEK KÖYÜ" haline getiren ve Konya'nın önemli iş adamlarından Konyaspor eski başkan yardımcısı Hasan Kulaksız, 741. Mevlana’yı Anma törenlerine davet ettiği Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD), Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV), Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF), Gümüşhaneli Mühendisler Platformu (GÜMÜP), Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı ve Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Derneği’nin ortaklaşa hazırladığı Gümüşhane Merkez ve İlçelerinin acil sorunlarını içeren dosyayı Konya'da Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sundu. 

İşadamı Kulaksız ayrıca Gümüşhaneli Fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin’in çekmiş olduğu ödüllü “GÜMÜŞHANE” fotoğrafını Başbakan Davutoğlu’na hediye etti. GÜSİAD, ŞEKAV, GÜDEF, GÜMÜP, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı ve Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Derneği temsilcileri ile işadamlarından oluşan heyeti Konya’da ağırlayan Kulaksız, Konya Mevlana ziyareti ve Konya gezisinden sonra heyeti Şeb-i Arus törenlerini izlemek üzere törenlerin yapıldığı salona götürdü.

“SAYIN BAŞBAKANIMIZ GÜMÜŞHANELİLERİ ÇOK SEVDİĞİNİ İFADE ETTİ”

İşadamı Hasan Kulaksız, “Birkaç ay önce İstanbul ve İzmit’te bulunan Gümüşhane derneklerinin daveti üzerine derneklerimizin toplantılarına katılmıştık. Bu toplantılarda dernek yöneticilerimizin bizlere ortak bir çağrısı vardı. Gümüşhaneliler olarak ortak sorunlarımızı bir dosya yaparak Başbakanımıza ulaştırılmasını istediler. Ben de bunun üzerine 741. Mevlana’yı anma törenlerinde Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na ulaşarak bu sorunları iletebileceğimizi söyledim. Daha sonra da hem Gümüşhane Merkez ve İlçelerinin acil sorunlarını içeren dosyayı Sayın Başbakanımıza iletmek hem de 741. Vuslat törenlerini izlemek üzere STK temsilcilerini Konya’ya davet ettim. Onlar da sağ olsunlar bizleri kırmadılar, davetimize icabet ettiler. Bu vesileyle Gümüşhane’mizin acil taleplerini içeren dosyayı Sayın Başbakanımıza ilettik. Ayrıca Gümüşhane’mizin fotoğrafını da Sayın Başbakanımıza hediye ettik. Başbakanımız da çok memnun oldular. Gümüşhanevi Hazretlerinin memleketi olan Gümüşhane’yi ve Gümüşhanelileri çok sevdiklerini ifade ettiler. Ayrıca dosya içerisindeki talepler ile özellikle ilgileneceğini ifade ettiler.” dedi. 

“GÜMÜŞHANE SILA ile GURBET BİRLİKTELİĞİNİ SAĞLAMALIDIR”

Sosyolojik ve coğrafi nedenlerden dolayı yüz binlerce Gümüşhaneli hemşerisi gibi kendisinin de rızkını aramak için gurbete gitmek zorunda kaldığını ifade eden Hasan Kulaksız, son dönemlerdeki olumlu gelişmelerin ülkemize olduğu gibi şehrimize de yansımalarının olduğunu dile getirdi. 

Gümüşhane’nin artık sıla ile gurbet birlikteliğini sağlaması gerektiğini vurgulayan Hasan Kulaksız, şehrimizin bugün edebiyattan sanata, ticaretten bilim dünyasına, siyasetten spora kadar her alanda büyük değerler yetiştirdiğini dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: “Eğer bizler birbirimizi hor görmek yerine hoş görerek, karalamak yerine yapıcı eleştiriler yaparak, gerek ekonomik, gerek fikirsel, gerekse kültürel birikimlerimizi birleştirebilirsek o zaman gelecek nesillerimize şimdikinden daha iyi bir şehir bırakabiliriz. Bu da hep birlikte el ele vermekle olur. Bizler bunun için var gücümüz ile çalışacağız inşallah” dedi.  

Öte yandan 741. Vuslat Törenlerine katılan Gümüşhane heyeti Konya’da özel ilgi gördü. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun avukatı Abdurrahman Öz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KONTV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer ve KONTV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay Gümüşhane heyeti ile görüşerek ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Heyet adına Hasan Kulaksız’a davetinden, heyeti ağırlamasından ve hazırlanmış olan dosyayı Başbakan’a ulaştırmış olmasından dolayı teşekkür eden GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, tüm katılımcıların geziden oldukça memnun kaldıklarını ifade etti.



www.gumushane.gen.tr

Yorumlar (1)
turgut 9 yıl önce
Birlik beraberlik gümüşhane ye yakışır işte milliyetçi lik budur
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39