banner333

banner309

Saadet Partisi Salyazı Havalimanına Karşı Çıktı

Saadet Partisi(SP) Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir, yaptığı basın açıklamasında Salyazı Havalimanının gereksiz bir yatırım olduğunu iddia ederek yapılanın israf olduğunu kaydetti.

Gümüşhane 06.03.2018, 20:53 12.06.2018, 09:04
Saadet Partisi Salyazı Havalimanına Karşı Çıktı
banner400

Saadet Partisi(SP) Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir, yaptığı basın açıklamasında Salyazı Havalimanının gereksiz bir yatırım olduğunu iddia ederek yapılanın israf olduğunu kaydetti.

“Havalimanı Değil Yatırım İstiyoruz” başlığıyla yayınladığı açıklamada, kamu yatırımlarının doğru planlanması gerektiğini dile getirerek, Salyazı Havalimanı projesi için bu hassasiyetin gösterilmediğini söyledi.

“Salayazı Havalimanı tamamen israfa dönük, Gümüşhane’ye ve bölgemize hiçbir katma değeri olamayan ama inatla üzerinde durulan bir projedir” ifadeleri ile kamu kaynaklarının beyhude bir şekilde israf edildiğini iddia eden Demir, “Gümüşhane’mizin veya bölgemizin öncelikli sorunları doğru bir şekilde tespit edilmeden sırf yaptım mantığı ile bu işler oldubittiye getirilemez. Getirilirse sonu Gümüşhane Devlet Hastanesi gibi bir akıbet bekler” dedi.

“Sorunlar Çözülmez Daha da Büyür”

Bir yatırımın en önemli ayağını planlamanın oluşturduğunu kaydeden Demir, “Planlama yapılmadan yapılan işlerin vardığı akıbeti görmek isteyen Gümüşhane Devlet Hastanesine bakması yeterlidir. Hastane yapılmadan doğru bir fizibilite çalışması yapılmamış, ulaşım imkânları sorgulanmamış kuşun bir tepeye konması gibi bir tepeye inşaatın kondurulması ile sorunların çözülmediği bilakis sorunların daha da büyüdüğü ve kamu kaynaklarının israf edildiği ortadadır” diye konuştu.

“Yanıbaşımızda Havalimanları Var”

Trabzon gibi çok işlek bir havalimanının varlığına işaret eden Demir, “Aynı zamanda Zigana tüneli ve çevre yolu yapımları ile ulaşımın daha da kısa ve kolay bir şekilde sağlanabilecek bir havalimanı yanıbaşımızda var. Yine Erzurum ve Erzincan Havalimanlarının bölgemizin hizmetinde olduğu ve ihtiyaçları fazlası ile karşıladığı bilinmesine rağmen bile bile Salyazı’ya Havalimanı yapmak en basit ifadesi ile israftır günahtır” şeklinde konuştu.

“Göstermelik Değil Reel Yatırı İstiyoruz”

Bölgenin önceliğini ekonomik geri kalmışlığın önüne geçebilmek ve bölgenin kalkınmasını sağlamak olarak dile getiren Demir, “Bu gün arabanıza atlayın ve Salyazı’ya doğru bir yolculuk yapın yolda karşınıza ya bir ya da iki araba çıkacaktır. Çünkü millet geçinemediği için ekini, malı para etmediği için burada bir ikbal görmediği için doğup büyüdüğü yeri terk etmiştir. Hani bir söz vardır ya doğduğun yer değil doyduğun yer memleketindir mantığı ile memleketini terk etmiştir. Bu manada bölgenin öncelikleri ekonomik yatırımlardır. Köse, Kelkit ve Şiran Havzasında tarım ve hayvancılık bu bölgenin kaderidir. Siz bu bölgeyi kalkındırmak istiyorsanız göstermelik yatırımlar değil reel yatırımlar yapmak zorundasınız. Tarım ve Hayvancılığın makus tarihini değiştirmek için başta sulama göletleri ve tarımsal desteklemeler yapılmakta iken kalkıp Şeker Fabrikalarını özelleştirme kapsamına almak bunca çabayı beyhude bir uğraş haline getirir” ifadelerini kullandı.

“Peyzaj- Makyaj İşlerini Bırakın”

Özelleştirilmesi planlanan şeker fabrikalarına atıfta bulunan Demir, “Onun için gelin memlekete hizmet etmek istiyorsanız akıllıca planlamalarda bulunalım. Kamunun kıt kaynaklarını bölgenin önceliği olmayan yerlere harcayıp israf etmeyelim. Yol yakınken yapılacak yanlıştan dönelim. Şeker Fabrikalarını özelleştirip buradan gelecek kaynaklar ile betona yatırım yapmak bu millete yapılabilecek en büyük ihanettir. Halk geçim derdinde iken peyzaj- makyaj işleri ile zaman emek israf edemeyiz” dedi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (5)
Özel İdare 6 yıl önce
Giresun ilçeleri dahi kullanacak.alucra Şebinkarahisar araştır.
Şerif Aygün 6 yıl önce
Rahmetli Erbakan hocamın meşhur bir sözüdür;”hadi oradan.”
Erdoğan Kaya 6 yıl önce
Talifsiz ve bulunduğu makama hakaret anlamında garip bir açıklama. Yok sayalım
samet söğüt 6 yıl önce
tebri̇k ederi̇m güzel bi̇r açiklama olmuş gümüşhaneye yatirimlar lazim aci̇l olan hava li̇mani çok gereksi̇z sürekli̇ göç veren bi̇r şehi̇r olarak 1. li̇gde takimi olsa belki̇ spor müsabakalarina bakiyorsun hi̇ç bi̇r başarisi yok turi̇zm desen trabzon üzeri̇nden geli̇yor
Metin Uçar 6 yıl önce
Talihsiz bir açıklama malesef... Gümüşhane'ye yapılacak yatırımların önceliğini tartışmaya bile gerek olmadan 28 yıl gecikmis bir proje...
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59