banner333

banner309

PKK destekçileri Torul'da yakalandı!

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde PKK terör örgütüne lojistik destek sağladığı iddiasıyla A.M. ve A.D. adlı iki kişi Gümüşhane’nin Torul İlçesi’nde gözaltına alındı.

Gümüşhane 19.08.2016, 16:44 19.08.2016, 16:47
PKK destekçileri Torul'da yakalandı!
banner400

Maçka’da 3 polisin şehit olmasının ardından bölgede teyakkuza geçen güvenlik güçlerine, halkı gece gündüz silahla nöbet tutarak destek veriyor. Tunceli plakalı bir aracın bölgede görülmesinin ardından polise ile irtibata geçildi. Gümüşhane’nin Torul ilçesinde yol kontrolü yapan polisler tarafından durdurulan ve PKK’ya lojistik destek sağladığı ileri sürülen A.M. ve A.D. gözaltına alındı.


ARAÇ İHBAR EDİLDİ


Trabzon’un Maçka İlçesi’nde geçen ay 3 polisin şehit olmasının ardından bölgede teyakkuza geçen güvenlik güçlerine bölgede halkı gece gündüz silahla nöbet tutarak destek veriyor. Bölgede yabancı plakalı araçların jandarmaya ihbar eden bölge halkı, dün de Maçka’nın Altındere vadisinde Tunceli plakalı bir araç gördü. Araç polise ihbar edildi.


ŞÜPHELİLER TORUL’DA YAKALANDI


Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri olay yerine giderek araştırma yaptı. Aracın Gümüşhane istikametinde olduğu öğrenilince Torul İlçe Emniyeti ile irtibat sağlandı. Torul İlçesi girişinde ki köprü de görevli polis ekipleri, gerekli güvenlik tedbirlerini alarak, rutin yol kontrolü şeklinde şüpheli aracı durdurdu. Araç içerisinde bulunan iki kişi Torul İlçesi Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak aynı gün Trabzon polisine teslim edildi.


PKK’YA DESTEĞE GELDİ


Polisin yaptığı araştırma üzerine iki kişinin PKK terör örgütünün Karadeniz Açılım Grubu üyeleri ile bağlantılı olduğunu tespit etti. A.D ve A.M. adlı iki gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Burada yapılan çalışmalarda şahısların Tunceli ilinde fırıncı olduğu ve örgüte lojistik destek amaçlı yardım ettikleri öğrenildi.


Kaynak: gundemtorul.com

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45