banner333

banner309

Özdenoğlu Konağı Açıldı

Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Birimi olarak faaliyet gösterecek olan tarihi Özdenoğlu Konağı yapılan tadilattan sonra hizmete açıldı.

Gümüşhane 17.05.2018, 10:00 12.06.2018, 09:08
Özdenoğlu Konağı Açıldı
banner400

Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Birimi olarak faaliyet gösterecek olan tarihi Özdenoğlu Konağı yapılan tadilattan sonra hizmete açıldı.

Özdenoğlu Konağının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında eğitim öğretim veren aşçı, pastacı ve servis elamanı yetiştiren ilimiz Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine uygulama birimi olarak verilmesi İl Genel Meclisinin 2017 yılı Kasım ayı toplantısında gündeme gelmişti. Gümüşhane Valisi Sayın Okay Memiş 27 Kasım 2017 tarihinde yapılan toplantıya katılarak Meclis üyelerine konuyla ilgili düşüncelerini aktarmış ve İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan ve uzun yıllardan beri turizme hizmet veren tarihi Özdenoğlu Konağının kira sözleşmesinin sona erdiğini, burayı Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine uygulama birimi olmasını istediklerini söylemişti.

İl genel Meclisinde alınan kararla Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine uygulama birimi olarak verilen Özdenoğlu Konağı yapılan tadilatın ardından 11 Mayıs 2018 tarihinde özel öğrenim gören öğrencilerin katıldığı yemek programı ile açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan; "Konağı devraldıktan sonra okulumuzun döner sermayesi işletmesini kurduk. Konağın hem tadilatını yaptırdık hem de donatımını yeniledik ve personel alımını gerçekleştirdik. Bu süreçte bize vermiş oldukları desteklerinden dolayı Valimiz Sayın Okay Memiş'e, Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı ve üyelerine teşekkür ederim. Ayrıca konağı işleterek ilimize hizmet verecek ve personel yetiştirecek olan okul yönetici ve öğretmenlerine başarılar dilerim. Konak ilimize hayırlı olsun, dedi."

Okul Müdürü Hamit Tanış, "Özdenoğlu Konağı 11 Mayıs itibariyle tüm halkımıza açıktır. Sabah 08.00'den akşam 23.00' e kadar açık olan konağımızda 8 personel Usta Öğretici statüsünde aşçı, pastacı ve servis elamanı olarak çalışıyor. 18 öğrencimiz 6 ay sürecek İşletmede Beceri Eğitimini konakta yapacak. Konakta öğrencilerimiz öğrendikleri mesleki bilgilerini uygulama fırsatı bulacaklar. İlimize hem hesaplı hem de kaliteli hizmet sunacağız." dedi.

Programa Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi DOĞAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve kamu kurum yöneticileri katıldı. Açılış sonunda Vali Sayın Okay Memiş ve davetliler teşekkür ederek konaktan ayrıldılar.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11