banner333

banner309

Onlar İnat Ediyor, Vatandaş Çile Çekiyor

Belediye Başkanı Ercan Çimen ile Belediye Meclis eski üyesi Yasin Bal arasında yaşanan inatlaşmanın faturasını Gümüşhaneliler ödüyor.

Gümüşhane 06.06.2018, 11:00 12.06.2018, 09:05
Onlar İnat Ediyor, Vatandaş Çile Çekiyor
banner400

Belediye Başkanı Ercan Çimen ile Belediye Meclis eski üyesi Yasin Bal arasında yaşanan inatlaşmanın faturasını Gümüşhaneliler ödüyor.

“Önce yol yapımı sonra resmi işlemler” mantığının her geçen gün duvara tosladığı Gümüşhane’de vatandaşlar, yeni yanlışların yapılmamasını ve yapılmış uygulamaların ise bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Bu Kez İş Makinesi İle Yolu Kapattı

Konu Gümüşhane’nin en işlek ikinci caddesi olan İnönü Mahallesi 15 Temmuz Caddesinin, ikinci kez trafiğe kapatılması ile yeniden gündeme geldi. “Tapulu malım ve tarım yapacağım” ifadeleri ile yolu kesen ancak belediyenin kamu yararı kararı ile kullanıma açılan yol bu kez iş makinesinin kendisi ile kapatıldı.

Yolun tekrar trafiğe kapatılması ile ilgili Gümüşkoza’ya konuşan Bal, “Şehirde şahsıma yaşam hakkı tanımayan Belediye başkanı, arsalarımdan kamu yararı diyerek hukuksuz şekilde yol yapıp halkın kullanımına sunuyor. Daha önce Süleymaniye Mahallesi yolundaki arazimi sorgusuz sualsiz kullandı. Ne aradı ne sordu. Ben yaptım oldu mantığıyla hareket edildi. Ben de Mahkeme kararı ile yolun bana ait olan bir şeridini çevirmek durumunda kaldım” dedi.

Mordut mevkiinde 10 yıl önce meydana gelen heyelan sonrası kapanan yolun ulaşıma açılması içinde kendi arsasından yol geçirildiğini aciliyete binaen açılan yol ile ilgili daha sonra hiçbir işlem yapılmadığını kaydeden Bal, “Nisan ayında yolun kendi tapulu arazimden geçen bölümünü tarım yapmak için çift taraflı olarak trafiğe kapattım. Başkan bir süre önce kapattığım yolu kamu yararı diyerek deplase etti. Bu durumdan dolayı belediye hakkında Gümüşhane Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. Bu sefer arsamın içinden geçen yolu çitle değil iş makinesiyle kapattım” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37