banner333

banner309

Oğlunu Öldüren Babaya Müebbet İsteniyor

Bir Oğlunu Öldüren, İki Oğlunu Yaralayan Babanın Davası Başladı

Gümüşhane 29.04.2018, 14:26
Oğlunu Öldüren Babaya Müebbet İsteniyor
banner400

Aralarında CHP Gümüşhane Eski İl Başkanı Atilla Sait Özdamar’ın da bulunduğu 3 oğlunu tabancayla vurup birinin ölümüne neden olan tutuklu sanık Necati Özdamar’ın yargılanmasına başlandı. Cumhuriyet savcılığı Baba Özdamar’ın TCK’nın 82/1-d,35 maddesine göre 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya altsoydan akrabayı kasten öldürmek suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Necati Özdamar ile oğulları ve avukatı katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık Necati Özdamar, 2 yıldır eşiyle ayrı yaşadığını ve oğullarıyla birlikte aynı binada bulunan kendi dairesinde yalnız hayatını sürdürdüğünü söyledi.

Sanık, olay gecesi oğullarının küfür ederek evinin kapısını kırmaya çalıştığını iddia ederek, “Oğullarımdan birisi evimin giriş kapısına balyozla vurmaya başladı. Bu olayı mutfağın penceresinden başımı uzatarak gördüm. Birinin elinde balyoz vardı. Onun peşine diğeri elinde tüfekle geldi. Beni pencerede görünce tüfeği bana doğrulttu. Ben kaçınca tüfeği kapıya doğru sıktı” diye konuştu.

“Balyozla Kapıyı Kırdılar”

Oğullarının içeriye girmeye çalıştığı sırada tabancasıyla pencereden bahçeye doğru ateş ettiğini anlatan Necati Özdamar, korkutmak amacıyla O kapı açılmayınca balkonun kapısına doğru koştular. Birisi elinde balyozla kapıyı kırdı. Onlar içeri girmeye çalışırken ben de babamdan kalma tabancamı alarak pencereden bahçeye yere doğru ateş ettim. Ben ateş edince onlarda ateş ettiler. Korkutmak maksadıyla sıktım.”

“İçerden ‘Gidin, Sizi Vuracağım’ Şeklinde Bağırdı”

Müşteki olarak duruşmaya katılan Atilla Sait Özdamar’da babası sanık Necati Özdamar’dan şikâyetçi olduğunu belirtti. Olay gecesi konuşmak için babasının evinin kapısına indiklerini bildiren Atilla Sait Özdamar, “Önden ben indim ve kapıyı çaldım. İçerden ‘gidin, sizi vuracağım.’ şeklinde bağırdı. Ben de ‘baba kapıyı aç konuşacağız.’ dedim. Mutfağın camına geldi, bize ‘sizi asacağım, vuracağım, keseceğim, geliyorum sizin hepinizi vurup oraya bırakacağım’ dedi” şeklinde beyanda bulundu.

Tüfek Korkutmak Amaçlıydı

Bu sırada ‘tüfeğimiz olsa korkardı’ ifadesini kullandığını, bunun üzerine ağabeyi Şahin Özdamar’ın evden tüfek alıp getirdiğini bildiren Atilla Sait Özdamar, şunları söyledi: “Ben de Şahin’in elinden tüfeği aldım. Benden de Hicabi abim aldı. Mutfağın camından bize ateş ederken geliyorum diyerek yöneldi. Hicabi abime boşluğa doğru at sesini duysun dedim. Hicabi abim dur geliyor bizi vuracak diyerek merdiven boşluğundan kapıya doğru ateş açtı. Abim tüfekle ateş açtıktan sonra tekrar mutfağın penceresinden ateş açmaya devam etti. Evde halamlar da vardı. Onlara babamı durdurmalarını söylemek için arka balkonun kapısına yöneldim. Bu sırada vurularak yere düştüm. Gümüşhane Devlet Hastanesi ve Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördüm.”

Avukat, Olayın Meşru Müdafaa Kapsamında Olduğunu İddia Etti

Diğer tanık ve müştekilerin ardından savunma yapan sanık avukatı da olayda sanığa karşın haksız bir saldırı olduğunu iddia etti. Olayın meşru müdafaa kapsamında gerçekleştiğini, müvekkilinin kasten öldürme niyetinde olmadığını, öyle bir niyeti olduğu takdirde eylemi rahatlıkla tamamlayabileceğinin açık olduğuna dikkati çeken avukat, sanığın ceza evinde kaldığı sürenin göz önünde bulundurularak tutuksuz yargılanmasını, mahkeme aksi kanaatte ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakılmasını talep etti.

Dava 20 Temmuz’a Ertelendi

Mahkeme heyeti kısa aranın ardından sanığa isnat edilen suça atıfta bulunarak adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ayrıca Haziran ayında olay mahallinde sanıkların katılımıyla keşif yapılması ve davanın 20 Temmuz’a ertelenmesi kararlaştırıldı.

Oğullarından Birini Öldürmüş, İkisini Yaralamıştı

Gümüşhane’de 4 Ekim 2017 tarihinde Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaşayan Necati Özdamar (68), tartıştığı oğulları Atilla Sait (42), Recep (40) ve Hicabi Özdamar’ı (44) tabancayla ateş ederek yaralamış, Hicabi Özdamar, kaldırıldığı Gümüşhane Devlet Hastanesi’ndeki müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46