banner333

banner309

Muayene Hayatını Kurtardı

Gümüşhane Devlet Hastanesi Başarılarıyla Göz Kamaştırmaya Devam Ediyor

Gümüşhane 08.07.2018, 09:00
Muayene Hayatını Kurtardı
banner400

Göz kayması şikâyeti ile Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne muayeneye gelen Sümeyra Özdamar’ın  (12), beyninde tümör tespit edildi. Yapılan muayene sonrasında Erzurum’da ameliyat olan ortaokul yedinci sınıf öğrencisi Özdamar’ın hızla sağlığına kavuştuğu belirtildi.

Baba Recep Özdamar, Sümeyra’nın gözlerinde donma ile başlayan kaymalar olduğunu belirterek, “Sümeyra’yı psikiyatri polikliniğine getirdik. Bu poliklinikte tedavisi sürerken gözleri iyice kaymaya başladı. Bu kez göz doktoruna geldik. Doktor Kemal Bey yaptığı muayenede gözde ödem olduğunu söyledi. Bize ödemin hemen tedavisinin yapılması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine çocuğumu nörolojiye sevk etti” dedi.

Nöroloji polikliniğine zaman kaybetmeden gittiklerini anlatan baba Özdamar, şunları söyledi: “Nöroloji doktoru, beyin grafiği, beyin ve göz MR’ı çekilmesini istedi. Gerekli işlemleri yaptırdık ve beyinde tümör olduğu tespit edildi. Erzurum’a sevkimiz yapıldı ve burada beyin ameliyatı yapılarak tümör alındı. Şu anda da tedavisi devam ediyor.”

“Çocuklarınızı İhmal Etmeyin”

Sağlığın asla ihmale gelemeyeceğini ifade eden Özdamar, “Anne ve babalar çocuklarına çok dikkat etsinler. Biz biraz geciktik. Sağlığın asla gecikmeyeceğini özellikle belirtmek istiyorum. Çocukta kısa baş ağrılarının çok tehlikeli olduğunu öğrendik. Anne ve babaların bunlara dikkat etmelerini istiyoruz. Çocukta ufak bir şeyde çocuktur diye geçiştirmesinler. Hemen doktora gitsinler. Tıp çok ilerledi, tedaviler eskisi gibi değil. Erken teşhis çok önemli. Bu konuda ailelerin bilinçli olması gerekiyor. Kemal bey ödemi tespit edince kısa sürede ödemi tedavi ettirmemiz gerektiğini söyledi. Sümeyra çok zor bir ameliyat geçirdi. Çok şükür, doktorların gayretleri, eş ve dostların dualarıyla çocuğumuzun durumu iyi. Tümör tamamıyla alındı. Ancak fizik tedavisi var, konuşmasını tam olarak yapamıyor, yavaş yavaş yeni başladı. İnşallah çocuğumuz kısa sürede sağlığına kavuşacaktır.Sümeyra altıncı sınıftan yedinci  sınıfa takdirle geçti. İnşallah önümüzdeki eğitim dönemine sağlıklı bir şekilde döner” dedi.

“Acilen Ameliyatını İstedim“

Gümüşhane Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Kemal Bayrakçeken, Sümeyra’nın yaklaşık bir ay önce annesiyle birlikte gözlerinde kayma şikayeti ile başvurduğunu belirterek, “Annesi, Sümeyra’nın gözlerinde batma ve yanmaların olduğunu söyledi. Biz, tam teşekküllü muayenesini yaptık. Sümeyra’nın görmelerine baktık. Görmelerinin tam olduğunu gördük. Sümeyra’nın göz arkasına da baktık. Sol gözünün görme sinirinde ödem olduğunu gördüm. Hemen acil olarak nörolojide beyin MR’ının çekilmesini istedim. Maalesef MR’da beyinin sol tarafını tutan geniş beyin tümörü saptandı. Acil olarak Erzurum’da ameliyata alındı. Şükürler olsun ameliyat başarıyla sonuçlandı. Tümörün alınmasıyla birlikte gözdeki ödemin de geçmiş olduğunu en yaptığım muayene ile tespit ettim. Durumu toparlayacak” açıklamasında bulundu.

“Çocuklarda Göz Muayeneleri Kesinlikle Aksatılmamalı”

Çocuklarda göz muayenelerinin kesinlikle ihmal edilmemesine dikkat çeken Bayrakçeken, şunları kaydetti: “Çocuk doğduktan ilk 6 ay içerisinde mutlaka göz doktoruna götürülmelidir. Eğer herhangi bir sıkıntı yoksa 2-25 yaşlarında yine doktora götürülmelidirler. Çocuğun bu süreç içerisinde gözlerinde tembellikler olabilir, gözde farklı sıkıntılar olabilir. Doğuştan gelen kataraktlar olabilir. Gözde kaymalar olabilir. Yüksek numaralar olabilir. Bunları kesinlikle atlamamak gerekir. Çocuğun ileriki hayatını bu durumlar çok etkiler. Tüm bunlar normalse, çocuk okula başlamadan önce yine doktora götürülmelidir. Okula başlamadan önce gözlük ihtiyacı var mı, başka bir sıkıntısı var mı, varsa bu yaşlardan bunlar da giderilir. Okula başladıktan sonra da benim önerim, çocuk her yıl göz doktoruna mutlaka götürülmeleri gerekiyor.”

“Gümüşhane’de Göz Tembelliği Çok Yaygın”

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde 10 aydır görev yaptığını belirten Bayrakçeken, “Bu 10 aylık süre içerisinde tespit ettiğim, Gümüşhane’de göz tembelliği çok yaygın. Buradan benim önerim, erken yaşlarda 2-3 yaşlarında mutlaka çocukların göz numaralarının değerlendirilmesi gerekiyor. Bunu anne ve babalar sakın ihmal etmesinler. Çocuklar 9-10 yaşlarında bize getiriliyor ama artık bir şey yapılmıyor. 8 yaşına kadar biz tedavi edebiliyoruz, bu yaştan sonra çok müdahale edemiyoruz. Aileler asla ihmal etmesinler, çocuklarını düzenli olarak doktora götürsünler” dedi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38