banner333

banner309

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

"Miraç; insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (SAV) yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur.

Gümüşhane 22.04.2017, 19:23
Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.
banner400

MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

"Miraç; insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (SAV) yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur.

Birçok ilahi sırrı, hikmet ve bereketi bünyesinde barındıran bu gece, İsra Suresi’nin ilk ayetinde şöyle ifade edilmektedir: “Kendisine ayetlerinden bir kısmını göstermek üzere kulu Muhammed’i bir gece Mescidi Ha-ram’dan çevresini bereketlendirdiği Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şanı

ne yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” (İsra, 17/1)

"İsra, Hz. Peygamberin hicretten 1,5 sene evvel, Recep'in 27. gece-sinde mekke'de Mescidi Haram'dan alınarak, Burak denilen bir vasıta ile kudus'teki Mescidi Aksa'ya götürülmesidir. Miraç ise bu kudsi yolculuğun Mescidi Aksa'dan itibaren Cebrail eşliğinde göklere ve Sidretül Münte-ha'ya kadar devam etmesidir. Bu seyahat ve ulvi yolculuk, Allah resulün-den başka hiçbir peygambere nasip olmamıştır.

Cenabı-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen kutlu Miraç gecesini bir kez daha idrak etmiş olacağız. Peygamberimiz miraca götü-rülmeden önce çok sıkıntılı günler geçirmiştir. Mekke müşriklerinin bas-kısı artmış, yeni Müslüman olanlara işkence had safaya çıkmış, peygam-ber efendimiz kısa aralıklarla amcası Ebu Talib'i sonrada eşi Hz. Hatice'yi kaybetmişti. Bu sıkıntılı ortamda teselli ve hüznü paylaşması gerekenler, aksine hakarete varan baskılarını arttırmışlardı. Peygamber efendimiz Taife gitmiş orada taşlanarak geri çevrilmiş, hüzün içinde Mekke'ye dön-müştü. Yüce Allah işte böyle bir ortamda habibini teselli etmek ve gayb alemini göstermek için peygamberimizi huzuruna davet etmişti

Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Çünkü, miracın özünde her türlü kötülükten arınma, ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır

Miraç Allah'ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en gör-kemli şahitliktir

Miraç, Müslümanlar için ilahî rahmet ve lütuflarla doludur. Miraç olayı-nın en önemli sonuçları; İslâm`ın beş temel esasından biri olan beş vakit namazın farz kılınması, Allah’ın kendisine ortak koşma (şirk) dışındaki günahları dilediği kişilerden affedeceği ve Bakara suresinin sonundaki iki âyettir.

İçinde bulunulan üç ayların ve kutlu doğum haftasının bu önemli gece-nin manevi huzurunda, milletimizin ve İslam âleminin ve Gümüşhaneli kardeşlerimin Miraç Kandilini tebrik ediyor komşu ülkeler başta olmak üzere karışıklıkların giderilmesini, sevginin, yardımlaşmanın, kaynaşma-nın yaygınlaşmasını, herkesin birbirinden emin olarak yaşamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Köksal sevim

Türk Diyanet Vakıf - Sen

Gümüşhane temsilcisi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45